Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Revanche voor Charlotte Deldaele in Izegem, winst voor Sven Vandenbroucke
Sven Vandenbroucke wint in Izegem (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Revanche voor Charlotte Deldaele in Izegem, winst voor Sven Vandenbroucke

Sven Vandenbroucke heeft in de Argenta kwarttriatlon van Izegem zijn eerste overwinning van het seizoen gepakt, Charlotte Deldaele nam revanche voor haar opgave in het BK in Wuustwezel. LTTD-Oilservice triatleet Vandenbroucke was in het fietsen samen met drie thuisatleten van EFC-ITC op pad, maar was duidelijk de snelste in het lopen. Deldaele rondde een indrukwekkende solo af met een knappe zege en een mooie ode aan de afscheidnemende tweede Ine Couckuyt.

Charlotte: “Bedankt Ine!”

“We hebben vaak als concurrenten maar vooral als vrienden samen gestreden, ik ga je missen,” vertelde een emotionele Charlotte Deldaele op het podium aan Ine Couckuyt, die even een sabbatjaar neemt en de triatlonsport (voorlopig?) vaarwel zegt. Ze werd knap tweede achter een sterke Charlotte Deldaele. “Vanochtend voor de start had ik nog een dipje, maar met de voorsprong na het zwemmen, zag ik dat de overwinning er zeker inzat en was het genieten van de steun van het publiek,” aldus Charlotte.

Charlotte Deldaele wint voor het thuispubliek in Izegem (foto: 3athlon.be)

Zwemmen in Harelbeke

Door blauwalg in het kanaal in Izegem werd het zwemmen naar de ochtend verplaatst, in de Gavers in Harelbeke. Charlotte Deldaele en Sven Vandenbroucke waren daarin de snelste zwemmers. Charlotte had 1’40 voor op Ine Couckuyt en bouwde die voorsprong nog uit. Ze ging in de namiddag, met fietsen en lopen in Izegem zelf, van start tot finish aan de leiding en won overtuigend voor Ine Couckuyt en Jonie Vanhoutte. Bieke Trenson en Karlien Dewaele maakten het feestje van thuisploeg EFC-ITC compleet op de vierde en vijfde plaats.

Lagae en Allegaert in achtervolging

Bij de mannen wisselde Kasper Lagae, die iets meer dan een minuut verloor in het zwemmen, snel en reed samen met Mattias Allegaert het gat dicht naar Sven Vandenbroucke, Bart Colpaert, Jasper Sabbe en Hannes Callebaut. Colpie moest al snel lossen en later moest ook Hannes Callebaut de andere leiders laten gaan. Vooraan draaiden ze met drie EFC-ITC’ers (Lagae, Allegaert en Sabbe) goed rond met Sven Vandenbroucke. Die was de snelste loper en liep naar zijn eerste zege van het seizoen, voor Kasper Lage, opnieuw tweede, en een sterke Jasper Sabbe op drie. Mattias Allegaert werd vierde en Hannes Cool vijfde, voor Hannes Callebaut en een sterke Cedric Vanhouttegem.

Kasper Lagae in Izegem op weg naar de tweede plaats (foto: 3athlon.be)

Sven: “Paar keer moeten reageren op aanval”

We vroegen aan Sven Vandenbroucke of hij vandaag de slimste was. “Dat weet ik niet, ik heb ook mijn deel van het werk gedaan en heb toch een drietal keren in de tegenaanval moeten gaan toen de mannen van EFC-ITC in de aanval gingen,” vertelt Sven. “Ik wist in het begin van het fietsen wel dat alleen rijden geen goed idee was en had wel verwacht dat Kasper en Mattias zouden terugkomen. In het lopen ging het goed. Nu op naar mijn laatste twee wedstrijden van het seizoen, nog 1 kwart en 1 halve,” aldus Sven.

Kasper: “Sven was de sterkste vandaag”

Kasper Lagae kon leven met zijn tweede plaats. “Tja, alweer podium,” reageerde hij na de finish, “maar Sven was vandaag de sterkste. Bovendien had ik vandaag precies mijn slechtste dag van het seizoen. Ik voelde me al niet goed in het zwemmen en in het fietsen, probeerden we nog wel, maar we geraakten niet weg. Dan mag ik niet ontevreden zijn met de tweede plaats. Misschien de wedstrijd te veel, maar voor eigen volk blijft speciaal,” aldus Kasper.

Onze Gert-Jan D’haene deed het overigens ook erg goed. Onze 3athlon.be redacteur werd na een sterke wedstrijd knap 22e.