Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jelle Geens en Marten Van Riel niet beloond in test-event in Tokio
Marten Van Riel op kop van de kopgroep in Tokio (foto: ITU)
Nieuws

Jelle Geens en Marten Van Riel niet beloond in test-event in Tokio

Belgische triatleten Marten Van Riel en Jelle Geens streden goed mee in het pre-olympisch test-event in Tokio vrijdagnacht Belgische tijd, maar werden niet beloond. Marten had pech toen hij in de slotfase van het fietsen ten val kwam, gelukkig zonder veel erg. Jelle Geens streed ondertussen vooraan mee voor de overwinning, maar kreeg halfweg het lopen (bij de mannen wel de volle 10 km) last van de hitte en zakte helaas weg naar de 19de plaats.

Henri Schoeman nam de rest van het veld op sleeptouw in de 1500 meter zwemmen in opnieuw warme omstandigheden in Tokio. De wedstrijd werd gehouden om 7u30 ’s ochtends plaatselijke tijd. De watertemperatuur bleef net onder de 31 graden en dus werd er 1500 meter gezwommen. Marten Van Riel volgde als 25ste op 15 seconden, maar kwam al snel aansluiten bij de kopgroep.

Twee Belgen vooraan

Jelle Geens kwam 55 seconden na de leiders uit het water maar er werd goed samengewerkt in de achtervolgende groep waarvan hij deel uitmaakte. In de derde van acht fietsronden kwam Jelle mee vooraan aansluiten. Jonas Schomburg probeerde nog even in de aanval te gaan, maar de kopgroep van 49 triatleten bleef samenwerken en hield een groep met onder andere Richard Murray en Alex Yee op meer dan een minuut afstand.

Valpartij van Marten

In de slotfase van het fietsen kwam Marten Van Riel in de kopgroep ongelukkig ten val. De Belg kon meteen weer op de fiets stappen, maar verloor een dikke minuut. Jelle Geens kon de valpartij ontwijken en ging met de grote kopgroep naar de laatste wissel. Hij wisselde snel en begon met een kopgroepje van vijf aan het lopen tegen Hayden Wilde, Jonas Schomburg, Tyler Mislawchuck en Casper Stornes. Vlak achter hen volgde een trio met Brownlee, Schoeman en Iden.

Tyler Mislawchuck wint in Tokio (foto: ITIU)

Jelle zakt terug

In de tweede loopronde kreeg Jelle ook last van de hitte. Hij moest de vier laten lopen en zag ook het groepje Brownlee voorbij komen. Ook Schomburg moest vooraan lossen en zo kregen we een strijd met drie tussen Wilde, Mislawchuck en Stornes. Tyler Mislawchuck won in 1u49’50 in de spurt tegen Stornes. Jelle Geens werd 19de op 2’34 en Marten Van Riel pakte de 36ste plaats op 5’17.

Na de veelbesproken vrouwenwedstrijd op donderdag en nu ook de mannentriatlon is het duidelijk dat de hitte en de luchtvochtigheid volgend jaar op de Olympische Spelen een enorm bepalende rol zal spelen.