Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Angelo Vandecasteele wint confrontatie met ‘big three’ in duatlon Halle
Angelo Vandecasteele wint in Halle (foto: Finishfoto.be)
Duathlon

Angelo Vandecasteele wint confrontatie met ‘big three’ in duatlon Halle

In de Bikelife duatlon van Halle was het donderdag uitkijken naar een zeldzame strijd tussen de drie beste Belgische duatleten van hun generatie: Jan Petralia, Seppe Odeyn en Angelo Vandecasteele. De drie topfavorieten bezetten het podium, met Vandecasteele als winnaar. Maurine Ricour bevestigde haar talent met een knappe zege bij de vrouwen.

Het komt zelden voor dat de ‘big three’ van het Belgische duatlon in een wedstrijd tegen elkaar uitkomen. En dus was het genieten van de ultieme strijd in Halle tussen ex-wereldkampioen long distance (en zevenvoudig winnaar van de Hel van Kasterlee) Seppe Odeyn, tweevoudig bronzen medaille winaar op EK en WK Angelo Vandecasteele en Belgisch kampioen en vice-Europees kampioen Jan Petralia.

Vandecasteele in topvorm in lopen

Vandecasteele bevestigde zijn goeie loopvorm. Vorige week werd hij nog tweede in het Belgisch kampioenschap 10 km stratenlopen. In de eerste run in Halle nam hij meteen 52 seconden voorsprong op Odeyn en Petralia. Samen met Guust De Smul kwamen de twee andere topfavorieten weer vooraan aansluiten op de fiets.

In de tweede run stond er opnieuw geen maat op Angelo Vandecasteele. Hij won in 1u24’17. Op 51 seconden van de winnaar pakte Seppe Odeyn de tweede plaats. En Jan Petralia vervolledigde het podium op 20 seconden van Seppe in 1u25’28. Guust De Smul werd knap vierde achter de grote drie en thuisfavoriet Wazo De Rouck pakte de vijfde plaats.

Maurine Ricour klopt Lotte Claes

Bij de vrouwen bevestigde Maurine Ricour haar absolute toptalent voor duatlon met een klinkende overwinning, en dat tegen duatlontopper Lotte Claes. Voor Maurine was het ook een thuiswedstrijd. Ze ging er hard vandoor in de eerste run (23’51) samen met Margot Ricour en pakte meteen ruim twee minuten voorsprong op Lotte Claes. Maurine bleef van start tot finish aan de leiding en won overtuigend in 1u35’27. Lotte Claes werd in 1u40’25 tweede en Margot Ricour maakte het feestje voor H3O compleet met de derde plaats in 1u40’29.

Uitslag Duatlon Halle 2019