Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tine Deckers en Alexandra Tondeur op podium in pittige Embrunman
Tine Deckers in de Embrunman in 2019, aangemoedigd door Pieter Timmermans
Nieuws

Tine Deckers en Alexandra Tondeur op podium in pittige Embrunman

De Belgische triatleten presteerden donderdag sterk in de Franse Embrunman, een van de klassiekers op de internationale kalender. Tine Deckers fietste een hele tijd aan de leiding en liep naar de tweede plaats, voor Alexandra Tondeur. Bij de mannen won de verrassende William Mennesson. Timothy Van Houtem finishte net naast het podium.

Timo Van Houtem en titelverdediger Diego Van Looy moesten na de 3,8 km zwemmen in de achtervolging. In de 188 km fietsen, met flink wat klimwerk, rukten de Belgen op naar voor. Diego viel vooraan helaas weg. Van Houtem slaagde er wel in om mee te gaan spelen voor de podiumplaatsen.

Tweede fietstijd voor Timo

Met 5u51 zette Timo de tweede fietstijd van de dag neer, maar dat was nog altijd vijf minuten trager dan de verrassende Franse triatleet William Mennesson. Die hield ook stand in de 42 km lopen en won tot ieders verbazing de Embrunman in 9u48’06 met meer dan vier minuten voorsprong op Andrej Vistica en Victor Del Corral. Timothy Van Houtem werd vierde in 9u55’20.

Bij de vrouwen had Tine Deckers een goeie dag. Ze kwam als vierde uit het water op 3’35 maar maakte dat verschil in de eerste beklimmingen al snel goed. Net voor halfweg nam ze de leiding over van Judith Corachan. Tine reed op de Izoard vier minuten weg van Corachan en had zes minuten voor op Hill en acht minuten op Bilham en Tondeur.

Moeilijke marathon voor Tine

Bij de start van de marathon werd al snel duidelijk dat Corachan een hoger tempo kon aanhouden, terwijl Tine last had van steken. Tot bijna dertig kilometer kon ze de Spaanse achter zich houden, maar Corachan stormde op de overwinning af. Judith Corachan won de Embrunman in 10u54’07. Tine Deckers werd knap tweede in 11u00’30. Alexandra Tondeur pakte de derde plaats in 11u05’57.

“Het zit er weer op,” reageerde een tevreden Tine. “Ik heb goed gezwommen en goed gefietst, en een beetje minder gelopen, maar toch tevreden met mijn tweede plaats. Ik heb afgezien vanaf mijn eerste stap in de marathon, maar heb toch doorgezet. Dus mag ik wel content zijn dat ik de tweede plaats heb kunnen vasthouden,” aldus Tine.

Uitslagen Embrunman 2019