Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Portugees talent wint T3 Weiswampach, Christophe De Keyser weer top
Christophe De Keyser blij met tweede plaats in Weiswampach (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Portugees talent wint T3 Weiswampach, Christophe De Keyser weer top

In het Luxemburgse Weiswampach werd zondag de op twee na laatste manche van de Belgische T3 triatlon team series gehouden, met TRIGT als grote slokop. De Portugees Alexandre Montez en een sterke Christophe De Keyser zetten de wedstrijd naar hun hand. Tim Van Hemel was de beste van de rest.

Gure omstandigheden tijdens de sprinttriatlon in het Luxemburgse dorp vlak over de Belgische grens, met veel wind en gelukkig tijdens de T3 wedstrijd nauwelijks regen. Christophe De Keyser en zijn Portugese trainingsmakker Alexandre Montez kwamen als eersten uit het water, hadden op de fiets een kleine voorsprong en bleven ook in het lopen met twee op kop.

Alexandre Montez op weg naar winst in Weiswampach (foto: 3athlon.be)

17-jarige vice-olympische jeugdkampioen

De 17-jarige Montez, vorig jaar tweede op de Youth Olympic Games, maakt deel uit van de internationale trainingsgroep van CDK en Erwin Vanderplancke. De Portugees gunde de zege echter niet aan zijn Belgische ploeggenoot en pakte in een sterk loopnummer uiteindelijk de overwinning met negen seconden voorsprong op Christophe.

“Montez was de sterkste vandaag”

CDK was tevreden met de tweede plaats. “Montez was gewoon de sterkste, we hebben geen afspraken gemaakt. In triatlon mag de sterkste winnen,” reageerde Christophe. “Ik ben tevreden met de tweede plaats, zeker na de afgelopen periode. Ik voelde bovendien de hoogtestage nog een beetje in de benen. Want ik ben nog maar net terug van Font Romeu. Maar het ging goed. We hebben nog even getwijfeld omdat het gat na het zwemmen niet zo heel groot was. Maar toen ik achterom keek, zag ik niet meteen iemand komen en hebben we besloten om met twee door te rijden, hoewel er toch schoon volk achter ons reed.”

Tim Van Hemel wordt derde in Weiswampach (foto: 3athlon.be)

Tim Van Hemel klopt Tom Suetens

In een achtervolgend groepje zaten onder andere Tom Suetens en Dries Matthys die het kopwerk niet schuwden, maar ze slaagden er niet in om dichterbij de twee leiders te komen. In het lopen hielden Montez en De Keyser stand. Achter hen leek Tom Suetens op weg naar de derde plaats maar in de slotronde zette Tim Van Hemel een ultieme versnelling in. Hij werd derde, voor Jonathan Wayaffe en Tom Suetens. Dries Matthys werd zesde voor Belgisch kampioen kwarttriatlon Simon De Cuyper.

TRIGT wint ploegenklassement

Met de eerste twee plaatsen pakte TRIGT de ploegenoverwinning. Ze haalden het met ruim verschil van Atriac Antwerpen, die drie puntjes beter deden dan TDL Forsite. KTT Zamaro werd vierde en SP&O Mechelen pakten de vijfde plaats, voor SMO-Specialized.

Tom Suetens leidt de achtervolging in Weiswampach (foto: 3athlon.be)

Uitslagen T3 Weiswampach 2019