Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Zeven triatleten onder de acht uur in Ironman Kalmar, Boris Stein wint
Boris Stein feliciteert Denis Chevrot aan de finish van IM Kalmar (foto: Ironman)
Nieuws

Zeven triatleten onder de acht uur in Ironman Kalmar, Boris Stein wint

Dat Ironman Kalmar een snel parcours heeft, is algemeen geweten, maar de grootste volledige triatlon van Zweden kreeg een toch wel heel opvallende uitslag, met maar liefst zeven pro-triatleten die onder de magische grens van acht uur bleven. Dat is een primeur, nadat in Texas in 2017 vijf man een sub-8 neerzetten. Boris Stein won de supersnelle Ironman in Kalmar in een toptijd van 7u49’17.

Nadat Alexander Berggren met een zwemproef van 43’50 op de 3,8 km een nieuw record neerzette, brak Boris Stein vervolgens het parcoursrecord in het fietsen. Hij legde de 180 km af in 4u03 aan een gemiddelde van 44,47 km/uur. Met een marathon van 2u53’37 pakte hij de overwinning en een plaats in de lijst van sub-8 finishers, nog altijd een magische grens op de volledige triatlon. In zijn zog volgden nog zes triatleten die onder de acht uur doken. De Fransman Denis Chevrot werd tweede in 7u51’02 en de Deen Mathias Petersen werd derde in 7u52’31.

Leslie De Cuyper 4de bij M35

Opvallend: bij de age groupers pakte de Zweedse ex-pro Clas Bjorling de overwinning in 8u36’59. Maarten Backaert werd tiende bij de M30 in 9u24’13. Leslie De Cuyper viel net naast het podium bij de M35. Hij werd vierde in 9u00’41 op anderhalve minuut van het brons.