Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Steratlon voor het eerst met winnaars in de gietende regen in Sint-Niklaas
Lies Maes wint de kwarttriatlon voor eigen volk in 2019 (foto: Steratlon)
Nieuws

Steratlon voor het eerst met winnaars in de gietende regen in Sint-Niklaas

De Steratlon is al langer een begrip in Sint-Niklaas, waar veel triatleten ooit hun debuut maakten, maar de 2019 editie bracht een primeur. Voor het eerst werd er een competitieve kwarttriatlon gehouden, inclusief uitslag. Voordien was de Steratlon namelijk just-for-fun, zonder resultaten. En zo werden Niels Vanhove en thuisatlete Lies Maes de allereerste winnaars uit de lange geschiedenis van de Steratlon… En dat in een druipnatte editie.

Niels Vanhove van start tot finish

Niels Vanhove kwam als eerste zwemmer met anderhalve minuut voorsprong uit het water. Niels heeft constant alleen gefietst met twee man in de achtervolging: Wouter Wouters en BK Beermile organisator Max Monteyne. Daarachter reed Nikki de Cauwer twee ronden alleen in de achtervolging, maar hij werd in de derde van vier ronden ingehaald door een grotere groep.

Nikki De Cauwer in de wissel met achter hem Bart Cant

Ondertussen bleef Niels Vanhove vlot aan de leiding. Maar het was wel spannend met de twee achtervolgers en de grote groep van 9 atleten binnen 1 minuut na het fietsen. In het lopen bleef Niels Vanhove buiten schot. Hij bleef van start tot finish aan de leiding en won de kwarttriatlon in 2u00’19. Vanuit de grote achtervolgende groep liepen Bart Cant en Nikki De Cauwer over de twee achtervolgers naar plaats twee en drie. Bart Cant finishte nog sterk in 2u01’36. De Cauwer werd derde in 2u03’22.

Pech voor Shelsea Weyn

Bij de vrouwen ging Shelsea Weyn aan de leiding. Ze kwam als tweede overall uit het water en zat bij de twee mannelijke achtervolgers, maar moest al snel in de tweede ronde opgeven met materiaalpech. Op die manier kwam Lies Maes vooraan te zitten. De thuisatlete van WTT doet niet zo veel wedstrijden meer, maar voor eigen volk kon ze met een straat voorsprong winnen in 2u15. Ze had bijna vijf minuten voorsprong op Marieke Meert. Sarah Goossens werd op nog eens vijf minuten derde.