Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wie anders dan Amber Rombaut de beste van 214 vrouwen in Mr. T in Gent?
Amber Rombaut op weg naar winst in Gent (foto: Mr. T Triatlon Gent)
Nieuws

Wie anders dan Amber Rombaut de beste van 214 vrouwen in Mr. T in Gent?

Amber Rombaut heeft alweer de Mr. T triatlon in Gent gewonnen voor eigen volk, tussen 214 vrouwen. Jawel, 214 vrouwen in 1 triatlonwedstrijd… Het blijven indrukwekkende cijfers daar in Gent. Dennis Dieussaert was de beste van 395 mannen in de sprinttriatlon. Ook Nico De Neef en Ultrakid Johannes deden het uitstekend…

Amber Rombaut en Mieke Suys voor de start (foto: Mr. T Triatlon Gent)

Zesde overwinning voor Amber

Het valt nauwelijks of niet voor dat in een triatlon de vrouwen bijna de helft van het aantal deelnemers uitmaken. In Gent krijgen ze in en rond de Topsporthal natuurlijk een volledig eigen wedstrijdreeks. En al even traditioneel wint Amber Rombaut de wedstrijd. Het was al de zesde overwinning in Gent voor de ITZU-triatlete. Ze haalde het met meer dan drie minuten voorsprong van Mieke Suys, kersvers Belgisch kampioene F50. Margot Ricour, vorige donderdag nog derde in de duatlon van Halle, verloor nipt de strijd om de derde plaats tegen de Francaise Estelle Coupin.

Dries Demeulenaere in de Mr. T in Gent

Dieussaert klopt Demeulenaere

Bij de mannen ging Dries Demeulenaere zwemmer Owen Surgeloose vooraf na 750 meter zwemmen in de Blaarmeersen. Surgeloose moest in het lopen Demeulenaere lossen maar zou uiteindelijk nog een mooie 13de plaats pakken. Dries kreeg vooraan gezelschap van Dennis Dieussaert. Die toonde zich in het lopen de sterkste. Dennis Dieussaert won de sprinttriatlon in 1u00’07. Op 22 seconden pakte Dries Demeulenaere zijn eerste podium van het seizoen. Nog eens elf seconden later werd Quentin De Vos knap derde.

Nico en Ultrakid Johannes (foto: Mr. T triatlon Gent)

Nico en Ultrakid Johannes in 1u36

Verder zagen we ook opnieuw een indrukwekkende prestatie van Nico De Neef en Ultrakid Johannes. Geen uithouding, wel snelheid deze keer… En dat ging het duo goed af. Ze finishten voor een uitzinnig publiek in 1u36’31 en hielden nog een pak triatleten achter zich.

https://www.facebook.com/nico.deneef.71/videos/10156391758807327/

Uitslagen Mr. T triatlon Gent