Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Innovatie bij Cannondale met gloednieuwe sensor en app
Extra

Innovatie bij Cannondale met gloednieuwe sensor en app

Cannondale lanceert deze zomer de Cannondale wielsensor en app. De sensor wordt via bluetooth gekoppeld aan de Cannondale-App. Met deze innovatie is Cannondale klaar voor de toekomst door zowel consumenten als dealers van alle gemakken te voorzien. Als eerste speelt deze  combinatie van producten, software en hardware in op de digitale beleving van hun consumenten. 

Alle info in een kleine sensor

Hoewel ze de testfase uitvoerden op een urban bike is het ook de bedoeling dat sportieve fietsen met deze sensor worden uitgerust. Zo beschikt Yolanda Witteveen van BAIK al reeds over dit item. De sensor maakt het voor elke fietser makkelijk om zijn of haar rij- en fietsgegevens automatisch te registreren. Zodra het voorwiel begint te draaien, start de sensor met de dataverzameling. De Cannondale-App is de centrale plek waarin alle benodigde informatie over de fiets, handleidingen, video’s en communicatie staat vermeld. De Cannondale dealers hebben ook toegang tot relevante informatie over de fiets. Zo hebben zij een compleet overzicht van de fiets, de laatste meldingen, uitgevoerde servicebeurten en notities. Specifieke onderdelen zoals de fietsketting, type remmen, het frame, wielmaat en bandbreedte en het serienummer van de fiets staan ook in de app vermeld.

Yolanda Witteveen in actie / Foto 3athlon.be – Gert-Jan D’haene

Wielsensor

De wielsensor is in samenwerking met Garmin ontwikkeld. Deze houdt de exacte snelheid, tijd en afstand bij. De sensor is ook als snelheidssensor te gebruiken op de fietscomputers van Garmin en Wahoo. Draadloze technologieën Bluetooth en ANT+ verbinden de wielsensor naadloos aan de Cannondale-App. Route-informatie wordt bijgehouden zodra de fietser begint te rijden, waardoor het openen van de app of drukken op een startknop verleden tijd is. Er kunnen tot 30 ritten aan informatie worden opgeslagen voordat deze gesynchroniseerd moet worden met de app. Dit is een innovatie die bij bestaande technologieën tot op heden nog niet mogelijk was.

Bron TwoTone Amsterdam