Franse dagwinst voor KTT in T3 Viersel, TDL-Forsite neemt optie op eindzege
TDL Forsite met SMO Specialized en TRIGT op het podium in Viersel (foto: 3athlon.be)

In de voorlaatste manche van de T3 triatlon team series ging de individuele dagwinst in de sprinttriatlon naar thuisploeg KTT met hun snelle Franse triatleet Quentin Barreau. Hij klopte twee Belgische kampioenen in een snelle wedstrijd. De Leuvense triatleten van TDL-Forsite waren collectief het sterkste pak en nemen een stevige optie op de eindzege.

Na de overwinning van TRIGT vorige week in Weiswampach was de spanning bovenaan het T3 klassement helemaal terug, maar in Viersel stelden leiders TDL-Forsite opnieuw orde op zaken. Met Dries Matthys (5), Arthur De Jaegher (11), Stijn Goris (10) en Tuur Lemmens (13) in de top-13 realiseerden ze de beste score van de dag en pakten ze na Doornik hun tweede teamzege binnen de T3 series.

Kloof van tien punten

SMO-Specialized kwam als ploeg ook sterk voor de dag en werd tweede in de ploegenranking. En met de derde plaats van TRIGT bedraagt het verschil bovenaan tussen TDL-Forsite en TRIGT nu tien punten, met alleen de slotmanche in Lille nog te gaan. De Leuvense ploeg mag op de Lilse Bergen zelfs twee plaatsen minder goed dan TRIGT eindigen, al beloofden de groen-zwarten dat ze ook in de finale voluit zullen gaan. Hetzelfde geldt voor SMO-Specialized die dankzij hun knappe tweede plaats inlopen op Atriac Antwerpen en dichter naderen op de derde plaats.

Quentin Barreau naast Jonathan Wayaffe in Viersel (foto: 3athlon.be)

Barreau klopt Belgische kampioenen

Individueel ging de overwinning naar thuisploeg KTT die in de kopgroep de snelle Franse triatleet Quentin Barreau hadden. Die wisselde erg snel en begon als leider aan het lopen. Na 1 ronde leken Simon De Cuyper en Jonathan Wayaffe nog terug te komen. De Belgische kampioen kwarttriatlon De Cuyper moest de Belgische kampioen sprinttriatlon Wayaffe in de slotronde nog laten gaan, maar het gat naar Barreau kregen ze niet meer gedicht. Barreau werd in 53’55 winnaar. JoJo Wayaffe pakte tien seconden later de tweede plaats. Simon De Cuyper werd derde in 54’19.

Giani Vanden Broucke snelste loper

Indrukwekkend was ook de vierde plaats van youngster Giani Vanden Broucke. De Brugse junior liep de snelste looptijd en rukte in de slotfase nog op naar de vierde plaats voor Dries Matthys en Tom Van Capellen. Stef Corthouts, nog een junior, werd knap zevende. Op 22 september wordt de finale manche van de T3 Series gehouden in Lille.