Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Inspirerend: 14-jarige Tim Bannon finisht triatlon in Chicago… zonder armen
Opvallend

Inspirerend: 14-jarige Tim Bannon finisht triatlon in Chicago… zonder armen

Een van de meest inspirerende finishes van dit triatlonseizoen komt uit Chicago waar de 14-jarige Tim Bannon dit weekend de kids triatlon finishte… zonder armen. Bannon werd geboren zonder armen maar wou laten zien dat je ondanks een beperking alles aan kan. Ook een triatlon. Inspirerende beelden van een tiener met karakter hieronder:

“Ik wou mijn ouders trots maken”

“Het maakt niet uit of je een mentale of fysieke beperking hebt, je kan het,” vertelde Tim Bannon na zijn race. Het was zwaar, zeker in het zwemonderdeel. Maar eens de finish in zicht kwam, geloofde de 14-jarige Tim er helemaal in. “Ik dacht: ‘Ik ga het doen, ik ga het doen, ik heb het gedaan’. Ik wou mijn ouders trots maken en mezelf,” aldus Tim.

Chicago Triathlon wordt duatlon

Zijn prestatie wordt ondertussen op verschillende Amerikaanse en internationale media gedeeld. Tim had overigens geluk dat hij nog wel kon zwemmen, want door de winderige weersomstandigheden werd het zwemmen in Lake Michigan geannuleerd in de ‘grote’ Chicago Triathlon, waardoor zo’n tienduizend triatleten een duatlon moesten afwerken.