Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Blauwalg in kanaal maakt van Memorial Ben Marien een duatlon in Balen
De BBB-triatlon in Balen van 2018 (foto: Ann Denayer)
Nieuws

Blauwalg in kanaal maakt van Memorial Ben Marien een duatlon in Balen

De derde hittegolf van deze zomer eist zijn tol, nu ook voor de triatleten, want door de aanhoudende warmte is er een laag blauwalg vastgesteld op het Kanaal Dessel-Kwaadmechelen en wordt het zwemmen in de BBB triatlon in Balen zondag geannuleerd. In de plaats van het zwemmen komt een loopnummer zodat het voor de triatleten een duatlon wordt.

In de kwarttriatlon wordt de 1500 meter zwemmen vervangen door een loopproef van 5 km, met start aan de wisselzone. Het was wat puzzelen voor de organisatie achter de Memorial Ben Marien, maar de mannen van Triamo konden toch een mooi loopparcours langs het kanaal en sportcentrum De Bleukens uittekenen.

Het organiserende Triamo is er zelf het hart van in. “We moeten het zwemmen annuleren door omstandigheden buiten onze wil om,” vertelde Luc Willems. “Blauwalg is spijtig genoeg een probleem waar we als organisator rekening mee moeten houden. Vorig jaar hebben we er geen last van gehad, maar toen was het al heel nipt. Dit jaar is het jammer genoeg anders,” aldus Luc.

Mieke Suys en Kris Marien, nu allebei vijftigers, herenigd in Viersel

Met levende legende Kris Marien

Er hadden zich een 400-tal deelnemers ingeschreven voor de BBB-triatlon, met onder hen ook levende legende Kris Marien. De meervoudige Belgische kampioen, bekend om zijn sterke fietsnummers live op TV tijdens de Superprestige Triatlons van de jaren negentig, deed vorig weekend nog mee in Viersel en wil voor eigen volk de winst pakken bij de vijftig-plussers. Dat het zwemmen geannuleerd wordt, speelt in zijn nadeel, maar hij zal er ongetwijfeld voor eigen volk hard voor gaan, aangemoedigd door nog een levende legende en groot voorbeeld en mentor van onze hoofdredacteur: speaker Jef!

Alle informatie over de wedstrijd vind je op de website van Triamo.

Ook openwaterzwemmen Geel geannuleerd

Ook in het Kanaal Bocholt-Herentals is blauwalg vastgesteld en dat is bijzonder slecht nieuws voor de organisatoren van ZGeel die op 8 september de openwater wedstrijd zouden houden waarnaar ook wel wat triatleten uitkeken. Ook het openwaterzwemmen in Geel is geannuleerd: