Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
TBT: Waarom we zondag toptalent Ben Marien herdenken…
Throwback Thursday

TBT: Waarom we zondag toptalent Ben Marien herdenken…

Achttien jaar is het het ondertussen geleden dat Ben Marien, een van de grootste triatlontalenten van Belgie, het leven liet in een auto-ongeval. Jaarlijks wordt de veel te jong overleden Ben herdacht in de BBB-triatlon: de Bleukens Balen Ben triatlon, ook wel bekend als de Memorial Ben Marien. Exact 21 jaar geleden verdedigde hij bij de juniores de Belgische kleuren op het WK in Lausanne, waar dit weekend opnieuw het WK plaatsvindt.

Ben stamde uit de topfamilie Marien, vooral bekend via meervoudig Belgisch kampioen triatlon Kris Marien. Net zoals Kris kon Louis, de papa van Ben, serieus hard fietsen. En Ben, die had de goeie sportieve genen meegekregen en gold bij de juniores als een echt talent. Hij werd opgenomen in de jeugdploeg van Lion, combineerde triatlon met wielrennen maar kon helaas nooit uitgroeien tot een topper.

WK in Lausanne in 1998

Vrijdag 30 augustus is het dag op dag 21 jaar geleden dat hij als junior deelnam aan het WK triatlon, destijds in Lausanne. We zijn benieuwd of ze dit weekend, waar in datzelfde Lausanne het WK 2019 wordt gehouden, stilstaan bij de geweldige Ben Marien. Een ding is zeker, in Balen zullen er zondag heel wat met hun gedachten bij Ben zijn. Ondertussen kan je even meegenieten van onderstaande retrospectieve