Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Indische triatleet breekt week oude wereldrecord Enduroman Julien Deneyer
Nieuwe wereldrecordhouder Mayank Vaid aan de Arc de Triomphe (foto: Enduroman)
Nieuws

Indische triatleet breekt week oude wereldrecord Enduroman Julien Deneyer

De Belgische triatleet Julien Deneyer heeft niet lang kunnen genieten van zijn wereldrecord van vorige week in de Enduroman, de epische triatlon van de Marble Arch in Londen naar de Arc de Triomphe in Parijs. Deze week vervolledigde de Indische triatleet Mayank Vaid de Enduroman in 50u, goed voor een nieuw wereldrecord.

Julien Deneyer verpulverde vorige week het wereldrecord op een van de zwaarste uitdagingen ter wereld met 140 km lopen van Londen naar Dover, vervolgens de oversteek van het Kanaal al zwemmend en tot slot 289 km fietsen van Calais naar de Arc de Triomphe in Parijs. De sportieve oogarts uit de provincie Namen zette het record op 52u30, dat sinds 2016 in bezit was van de Franse triatleet Cyril Blanchard met 59u56.

Met dank aan erg rustig Kanaal

Deze week finishte de allereerste Indische triatleet de legendarische Enduroman Arch to Arc triatlon. Mayank Vaid, die eerder in 2015 zeven marathons op zeven continenten liep op zeven dagen en in 2017 in 26 uur de Ultraman Australie uitdeed (10 km zwemmen, 421 km fietsen en 82 km lopen), bereikte de Arc de Triomphe na 50u24.

Hij was twee uur sneller dan Julien, maar kon profiteren van een perfecte dag op het Kanaal. De zee was enorm rustig waardoor het water als een spiegel leek en de Indier de oversteek bijna in rechte lijn kon maken en slechts 35 km moest zwemmen. Door de stevige stroming was dat voor Julien Deneyer vorige week ruim 50 km.

Deneyer houdt twee records over

Met de winst in het zwemmen en een kortere rustpauze tussen lopen en zwemmen deed Mayank Vaid twee uur af van de recordtijd van Julien Deneyer. De records van onze landgenoot op het loop- en fietsonderdeel blijven wel staan. Mayank Vaid is al de 44ste finisher in de Enduroman sinds oprichter en race-director Edgar Ette in juli 2001 de eerste was. De Brit deed er toen overigens 81 uur en vijf minuten over…

Uitslagen Enduroman