Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgian Hammers blikken vooruit naar hun grote dag
Foto's 3athlon.be - Gert-Jan D'haene
Belgium3Team

Belgian Hammers blikken vooruit naar hun grote dag

Zaterdag staat met de Grand Final in het Zwitserse Lausanne de laatste WTS-triatlon van het seizoen op het programma. Nooit kende ons Belgenland zoveel weelde aan topatleten, ondanks dat het seizoen niet voor alle atleten even vlekkeloos verliep. Met 1 zege, 2 podiumplaatsen en top 10 noteringen in de WTS-ranking oogt het rapport van 2019 indrukwekkend. Wij hopen dat de Hammers zaterdag hun seizoen nog extra glans mogen geven.

Jelle: ‘Lijn van juli doortrekken’

Jelle Geens schreef dit seizoen geschiedenis door als eerste Belg ooit een WTS-wedstrijd (Montreal) op zijn naam te schrijven. Daarnaast stond hij ook op het podium in Hamburg en bijna zouden we nog zijn bronzen plak op het EK vergeten. Snelle Jelle is alvast klaar om zaterdag opnieuw te knallen.


Claire: ‘Na ups en downs, nu vol voor hoogtepunt’

Claire Michel werd dit seizoen geteisterd door een vervelende blessure maar dat kon haar niet tegenhouden om toch enkele knappe resultaten te behalen. Daardoor pronkt ze mooi op een 10de plaats in de WTS-ranking en dat ze die plaats verdient, wil ze zaterdag dan ook zeker bewijzen.

Marten: ‘Wedstrijd hard maken, maar niet alleen’

Marten Van Riel verwacht zaterdag een afvallingsrace, iets waar hij gezien zijn kwaliteiten, zeker mag op hopen. Het parcours bevat meerdere klimmen en dat doet ons meteen denken aan Rio en Glasgow waar hij telkens absolute topresultaten neerzette. Ondanks enkele valpartijen dit seizoen kon Marten in 2019 opnieuw bevestigen en een derde plaats in de WTS van Edmonton en vooral zijn 6de plaats op de WTS-ranking zijn daar het absolute voorbeeld van.

Rust voor zieke Valerie Barthelemy

Valerie Barthelemy raakte na haar blessure fysiek net op tijd opnieuw klaar voor de Grand Final in Lausanne. Maar de afgelopen dagen werd Go-Val-Go wat ziek en kreeg ze wat extra rust voorgeschreven. Dat is meteen de reden waarom we Valerie niet voor onze camera haalden, maar als alles goed gaat, is ze er zaterdag wel bij.

Haar herstel heeft ze overigens mee te danken aan 3athlon.be partner Equilli (verdeeld door Cornelis Bedding). Valerie gebruikt namelijk de slimme slaaptracker van Equilli. “De slaaptracker in mijn Equilli matras geeft me inzicht in mijn slaapritme. Hij laat me toe om mijn trainingsschema aan te passen en optimaal te herstellen.”

Age groupers in ochtend, elites namiddag

De elites komen zaterdagmiddag aan de beurt op het WK in Lausanne, dat in de ochtend start met het WK sprint voor de age groupers. Ook daar volgen we uiteraard alle Belgische topprestaties op. De WK’s bij de elites kan je op triathlonlive.tv live mee volgen. De mannen starten om 14u21, de vrouwen om 17u06.