Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Enige Belgische belofte Arnaud Mengal loopt naar top-30 op WK in Lausanne
Arnaud Mengal loopt naar de 27ste plaats op het WK in Lausanne (foto: 3athlon.be/Gert-Jan D'haene)
Belgium3Team

Enige Belgische belofte Arnaud Mengal loopt naar top-30 op WK in Lausanne

Arnaud Mengal was vrijdag de eerste en helaas enige Belgische triatleet die in aktie kwam op het wereldkampioenschap triatlon in Lausanne bij de mannen beloften. De regerende wereldkampioen duatlon toonde na een slecht zwemnummer toch nog zijn goeie loopbenen en liep alsnog naar een verdienstelijke 27ste plaats. Het goud ging verrassend naar de Spanjaard Roberto Sanchez.

Antwerpen-winnaar niet op podium

Het zag er lang naar uit dat topfavorieten Tayler Reid en Seth Rider voor het goud zouden strijden, maar de Nieuw-Zeelandse winnaar van de wereldbekermanche in Antwerpen dit jaar en het Amerikaanse toptalent zakten helemaal terug in de tweede helft van het lopen en eindigden in een warm Lausanne ver buiten de medailles. Rider werd 12de, Reid pas 23ste.

Arnaaud Mengal bij de swim exit op het WK in Lausanne (foto: 3athlon.be/Gert-Jan D’haene)

27ste plaats voor Mengal

En onze landgenoot Arnaud Mengal zat daar niet zo ver achter. Arnaud had een slecht zwemnummer en verloor ruim 1’15 op de koplopers. Op de fiets toonde de Belgische triatleet veel karakter. De wereldkampioen duatlon U23 van Pontevedra, in april dit jaar, nam een groot deel van het kopwerk op zich in de derde groep. Die groep slaagde er echter niet in om terug te komen. In de 10 km lopen toonde Arnaud zijn grote talent. Hij raapte nog een tiental triatleten op en finishte met een looptijd van 34’31 als 27ste in een totaaltijd van 1u55’35.

Arnaud Mengal op kop van de derde groep in Lausanne (foto: 3athlon.be/Gert-Jan D’haene)

“Besloten om alles te geven op de fiets”

“Ik besef dat mijn zwemmen ondermaats was,” vertelde Arnaud. “Ik heb dan ook besloten om alles te geven op de fiets. Na een paar ronden zag ik dat we niet konden terugkeren en ben ik wat spaarzamer geweest met mijn krachten voor het lopen. Uiteindelijk zat het lopen nog goed,” aldus Arnaud.

Arnaud Mengal tevreden na het lopen in Lausanne (foto: 3athlon.be/Gert-Jan D’haene)

Verrassend Spaans goud

Het goud ging naar de verrassende Spaanse triatleet Roberto Sanchez in 1u50’20. De Hongaar Csongor Lehmann pakte het zilver in 1u50’36. De Israelier Ran Sagiv pakte het brons in 1u50’50. Bij de vrouwen werd het in het lopen een tweestrijd tussen twee favorietes. De Francaise Emilie Morier haalde het in 2u04’01 met zeven seconden voorsprong op de Britse Olivia Mathias. De Duitse Lisa Tertsch, eerder dit seizoen winnares van de world cup triatlon in Antwerpen, pakte het brons.

Uitslag WK Lausanne 2019 MU23