Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Cologne Triathlon annuleert wedstrijden 1 dag vooraf, 2.500 triatleten in de kou
Nieuws

Cologne Triathlon annuleert wedstrijden 1 dag vooraf, 2.500 triatleten in de kou

De Belgische triatleten die vandaag toekwamen in Keulen of die nog onderweg waren, kwamen van een koude kermis thuis, want de organisatie van het Cologne Triathlon Weekend annuleerde het hele gebeuren 1 dag voor de verschillende wedstrijden op zaterdag en zondag. Het is het trieste dieptepunt van een tot mislukken gedoemde organisatie. Eerder was er een al langer aanslepend conflict tussen organisator Uwe Jeschke en NRWTV, de regionale triatlonfederatie van Nordrhein-Westfalen. Uiteindelijk gaf de stad Keulen geen vergunning wegens geen redders voor het zwemnummer. De organisatie van het Cologne Triathlon Weekend beweert dat het op zo’n korte tijd geen duatlon georganiseerd krijgt. En dus staan zo’n 2500 triatleten in de kou en de organisatie zou zelfs weigeren het inschrijvingsgeld terug te betalen.

Dispuut met federatie, geen goedkeuring van stad

Het triatlonweekend van Keulen ligt al langer onder vuur, met een dispuut tussen de organisatie en de regionale federatie NRWTV, met starttijden die in de laatste weken plots werden aangepast, nieuwe afstanden, parcours dat niet gepubliceerd werd… Eerder was er al heel veel kritiek dat de volledige afstand vervangen werd door een long distance triatlon over 4 km zwemmen, 120 km fietsen en 30 km lopen. Ook stonden er nog een halve triatlon en nog wat kortere afstandswedstrijden op het programma. Op sociale media regent het weinig tot de verbeelding sprekende reacties:

Gedupeerde Belgische en Nederlandse triatleten

De wedstrijd lokt elk jaar veel Belgische en Nederlandse triatleten. Vorig jaar werd de Belg Nelis Pex nog tweede op de volledige triatlon voor de Nederlander Thomas Naasz. Deborah Van Gossum, de partner van Nelis, werd derde bij de vrouwen in 2018. Dit jaar mikte het koppel van het Go Like Hell team opnieuw op het podium. Zij kwamen vrijdagmiddag toe in Keulen waar ze het nieuws van de annulering hoorden. Er zat niks anders op dan huiswaarts te keren, maar de ontgoocheling en vooral de boosheid is groot bij Deborah.

“Schandalig dat ze zo laat communiceren”

“Dit is een schande,” reageert Deborah. “Je gaat mij niet wijsmaken dat ze geen redders vinden. De stad heeft daarom geen goedkeuring gegeven. Dat is zever in mijn ogen. Ze hadden er dan toch een duatlon of een bike&run kunnen van maken. Iedereen stond daarnet aan de inschrijving, 2500 deelnemers. Iedereen heeft daar iets geboekt, want de start was voorzien om 6 uur ’s ochtends. Ik vind het echt schandalig dat ze dit nu pas communiceren,” aldus Deborah, die van de triatlon van Keulen een hoofddoel had gemaakt. Wordt ongetwijfeld nog vervolgd, met 2.500 boze triatleten die hun inschrijvingsgeld hebben betaald…