Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jonge Hammers bij top 10 van de wereld
Foto's 3athlon.be / Gert-Jan D'haene
Belgium3Team

Jonge Hammers bij top 10 van de wereld

Het WK Mixed Team Relay U23 sloot het Grand Final triatlon weekend in Lausanne af. 24 landen zouden er strijden om de medailles waarvan Nieuw-Zeeland met de hoofdprijs ging lopen. Onze jonge Belgen Kiara Lenaertz, Arnaud Mengal, Hanne De Vet en Noah Servais toonden dat er zeker toekomst zit bij de Hammers want zij nestelden zich sterk op de tiende plaats.

Belgen meteen op achterstand

Hanne De Vet dook als eerste van het viertal het water in maar nog voor de wedstrijd goed en wel begonnen was, liep het fout. In het gevecht bij de eerste meters ging De Vet kopje onder en verloor zo meteen heel wat terrein. Op de fiets kon ze alsnog haar wagon aanpikken bij de omvangrijke achtervolgende groep. De kopgroep van drie die bestond uit Frankrijk, Groot-Brittanie en USA doken als eerste de wissel in.

Lenaertz met sterke remonte

Noah Servais mengde zich als tweede Hammer in de strijd maar ook bij hem verliep niet alles vlekkeloos. Na het zwemmen verloor hij enkele secondes in de wisselzone en die secondes maken soms het verschil bij de team relay. Maar na een goed fiets – en loopnummer zorgde hij ervoor dat Belgie alsnog meedeed voor een top 10 notering.

Na hem kwam Kiara Lenaertz aan de beurt. Bij haar verliep deze keer wel alles vlekkeloos en na een straf loopnummer en een fikse eindsprint bracht ze Belgie zelf tot op een achtste plaats. Ondertussen was Nieuw-Zeeland mee in de kop van de wedstrijd opgedoken en zouden zij zich ook mengen in de strijd om de wereldtitel.

Nieuw-Zeeland wereldkampioen, België knap tiende

Arnaud Mengal begon als laatste Hammer aan zijn wedstrijd en moest er dus alles aan doen om een top tien notering uit de brand te slepen. In de kop van de wedstrijd had Hayden Wilde (Nieuw-Zeeland) in de laatste kilometers op de fiets het hazenpad genomen want niemand wou uiteraard met de Brit Yee aan de slotloop beginnen. Het bleek de goede zet want met een sterke slotrun er bovenop schonk hij zijn land de gouden medaille en zo nam Nieuw-Zeeland meteen revanche op de diskwalificatie van vorig jaar. Groot-Brittanie en USA werden twee en drie. Arnaud Mengal vocht een verbeten strijd uit om de zevende plaats maar in de slotsprint moest hij zijn meerdere erkennen, maar schonk Belgie wel knap een tiende plaats wat perspectieven biedt voor de toekomst.