Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Allereerste BK Swimrun op uitdagend parcours in de Ardennen
De start van het BK Swimrun in Waimes (foto: BK Swimrun)
Multisports

Allereerste BK Swimrun op uitdagend parcours in de Ardennen

Dit weekend werd in de Ardennen het allereerste Belgisch kampioenschap Swimrun gehouden, in een mooie, groene setting te midden van de natuur waar felle strijd werd geleverd in de 34 km afwisselend zwemmen en lopen tussen Waimes, Reinhardstein en Butgenbach, en dat alles in duo. Kevin Buffet en Thomas Gysel zijn de eerste Belgische kampioenen Swimrun.

De zwemlopen zijn al langer bekend in ons land, meestal met een kort zwemnummer van 500 of 1000 meter in binnenbad, gevolgd door een loopnummer van 5 of 10 km. Vanuit Scandinavie, waar de OtilO Swimruns enorm populair zijn, waaide de hype van de Swimruns ook over naar Belgie, waar we al een drietal jaar de Swimrun op de Schorre in Boom, les Lacs de l’Eau d’Heure en in Waimes hebben. Zaterdag stond aan het Lac de Robertville het eerste Belgisch kampioenschap op het programma.

3,2 km zwemmen, 30,8 km lopen

De bedoeling was duidelijk: in ploegen van twee strijden om de titels over een parcours van 34 km, waarvan 3,2 km zwemmen, telkens met stroken van 150 tot 450 meter. Het parcours bracht de deelnemers van Waimes (Robertville) naar Reinhardstein (het bekende kasteel in Malmedy) en naar het meer van Butgenbach en terug.

Buffet en Gysel Belgisch kampioen

Na 3u16’32 kroonden Kevin Buffet en Thomas Gysel zich tot Belgisch kampioen bij de mannen. Ze hadden bijna tien minuten voorsprong op Benjamin Lempereur en Nicolas Rock. David Servais en Olivier Vandenabeele werden op 16 minuten derde. Bij de mixed ploegen was de winst voor Rianne Guichelaar en Olivier Balbeur die in 3u45’59 zesde overall finishten, maar de Belgische titel ging naar het TDCH-duo Aurelie Timmermann en Gilles Van Emelen. Marion Demortier en Viviane Renard werden in 4u18’34 de Belgische kampioenen bij de vrouwen.