Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
WK sprinttriatlon in Lausanne levert Belgie goud en brons op
Kaat Van Eynde wordt 16de op het WK sprinttriatlon (foto: 3athlon.be/Gert-Jan D'haene)
Belgium3Team

WK sprinttriatlon in Lausanne levert Belgie goud en brons op

Op zaterdag was er natuurlijk niet alleen de spectaculaire Grand Final van de WTS, waarin Marten Van Riel negende werd en Claire Michel 33ste, maar ook het wereldkampioenschap sprinttriatlon in Lausanne, met veel Belgische triatleten. Die zorgden voor de eerste medailles voor ons land, met goud voor Francoise Theate en brons voor Toon Marien.

Toon Marien pakt brons in zijn 2de seizoen

Toon Marien zat in een felle strijd verwikkeld om zilver en brons met de sterke Zwitser Ueltschi. De Britse wereldkampioen James Hodgson was een klasse te sterk in het lopen. De Brit won in 1u01’00. De Zwitser pakte zilver in 1u01’18 en 3PT-atleet Toon Marien was blij met het brons in 1u01’24. En dat is een knap resultaat voor de vroegere loper die nog maar aan zijn tweede triatlonseizoen bezig is.

Goud voor Francoise Theate

Bij de vrouwen had Francoise Theate gehoopt op een medaille. De sterke zwemster van TRIGT kwam nu ook weer vooraan uit het water en hield de koppositie vast. Ze won met overmacht en liep bijna twee minuten uit op een Duitse en een Mexicaanse triatlete. Zo zorgde ze voor de eerste gouden medaille voor Belgie op dit WK. En dat is al een mooie mentale opsteker voor het WK Ironman in Hawaii waarvoor ze eveneens gekwalificeerd is dit jaar.

Foto-impressie WK sprint

Onze man ter plaatse maakte al een mooie foto-impressie van het WK sprint: