Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
To duatlon or not to duatlon
Angelo Vandecasteele wint in Halle (foto: Finishfoto.be)
Duathlon

To duatlon or not to duatlon

Onze vorige poll van de week was geïnspireerd door het nieuws dat het BK Duatlon te Torhout niet zou doorgaan. Gelukkig voor de community is het tij in tussentijd gekeerd en heeft Herentals zich kandidaat gesteld om de organisatie van het BK op zich te nemen. Toch bleven ook wij, als promotor van de sport met een wrang gevoel zitten: kunnen we niet meer doen om duatlon in de kijker te werken?

De meerderheid spreekt voor zich: duatlon kan een duwtje in de rug gebruiken. Maar toch 14% dat het liever niet ziet? Dat is veel…

Een bijkomende steekproef onder de ‘nee’ stemmers bracht gelukkig boven dat het merendeel onder hen sarcastisch gestemd had of zich misdrukt, tot zover de betrouwbaarheid van Instagram polls.

Eén nee-stem was echter wel meer genuanceerd: “extra persaandacht kan de sport redden, maar ik vrees dat hier een spel van vraag en aanbod is waar 3athlon.be niet alleen tegenop kan.

Op dit moment zijn er andere takken van de multisport die meer tot de verbeelding spreken – XTerra, traillopen, … – waar ook professionals zoals SportEvents op inpikken. Begrijp me niet verkeerd: duatlon is zwaar en duatleten zijn sterke beren, maar momenteel is het juist niet sexy genoeg.” Zou het dan een oplossing zijn om andere formats van duatlon naar voren te schuiven?

Binnenkort wordt er op jullie favoriete site een enquête gepost om na te gaan op welke manieren jullie duatlon ervaren of willen ervaren. Samen met onze partners zetten wij ons met de resultaten aan het werk op de sport binnen ons land een nieuw elan te geven!