Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
“Marten, jonge Hammers en veel Belgen top, jeugd nog niet klaar” – Evaluatie WK
Belgium3Team

“Marten, jonge Hammers en veel Belgen top, jeugd nog niet klaar” – Evaluatie WK

De Grand Final, het WK triatlon, in Lausanne zit er alweer een paar dagen op en dus is het tijd voor een eindevaluatie met technisch directeur Reinout Van Suylenbergh en bondscoach Nick Baelus. Ze hebben het over het enorm hoge niveau, de topprestatie van Marten Van Riel, de goeie race van Jelle Geens, de ziekte van onze vrouwen, de gedroomde top-10 van de jonge Belgian Hammers, de bewuste keuze om de jeugd op dit niveau niet zomaar voor de leeuwen te gooien en de geweldige beleving met heel veel Belgische age groupers in Lausanne…

Bondscoach Nick Baelus (foto: 3athlon.be/Gert-Jan D’haene)

“Weinig jeugd? Pas als ze er echt klaar voor zijn…”

“Onze jonge Hammers lieten zich positief zien in Lausanne. Arnaud Mengal zette in zijn beloftenwedstrijd een scheve situatie alsnog recht en sleepte alsnog een 27ste plaats uit de brand. Al is er voor het zwemmen nog werk aan de winkel. Een top 10 notering voor de Mixed Team Relay was waar we stiekem op hoopten, maar het bevestigen deed deugd om te zien. Dat er bijna geen jeugdatleten mee waren was een bewuste keuze, we doen die jonge atleten geen cadeau door hen mee te nemen als we het gevoel hebben dat ze er nog niet klaar voor zijn. Het internationale niveau wordt er elk jaar alleen maar beter op”

“Grand Final met gemengde gevoelens”

“Overwegend pech trof ons op de Grand Final. Voor de dames begon het al voor de wedstrijd want eerst Claire en nadien Valerie werden ziek. Normaal zoeken we niet snel naar excuses maar je zag duidelijk dat bij beide dames de power ontbrak om er alles uit te halen. Bij de heren zijn we vooreerst trots op Marten die met een negende plaats knap 5de eindigt in het klassement. Jelle viel uit de race met een lekke band maar toonde tot dan dat hij zeker een goede uitslag uit de brand zou slepen, spijtig…”

“België als één blok: voor en achter de schermen”

“Een grote delegatie was hier in Lausanne aanwezig en dat ze naast hun wedstrijd ook nog eens massaal langs de kant stonden om de Hammers toe te juichen kunnen we alleen maar waarderen. Het deed deugd om zoveel Belgische driekleuren op en naast het veld te zien. Ook als team staan we er meer en meer met Food For Athletes, die de maaltijden voorzag, en een topkine met olympische ervaring.”