Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische age groupers zorgen voor vier extra wereldtitels in Zofingen
Twee wereldkampioenen in Zofingen: Stephane Vander Bruggen en Diederik Derijcke (foto: 3athlon.be)
Duathlon

Belgische age groupers zorgen voor vier extra wereldtitels in Zofingen

Na de winst van Diego Van Looy was het sowieso een Belgisch feestje op het WK Powerman duatlon over de lange afstand (10 km lopen, 150 km fietsen en 30 km lopen) maar bij de age groupers werd het Belgisch feestje nog uitgebreid met vier extra wereldtitels voor Diederik Derijcke, Jonas Vandevyere, Bert Wouters en Stephane Vander Bruggen. Vooral Diederik Derijcke imponeerde met een twaalfde tijd overall en de winst overall bij de age groupers. Al kondigde hij nadien voor onze camera wel zijn (voorlopige) afscheid van Zofingen aan. Op een hoogtepunt eindigen, heet dat dan.

Wegvergissing bij Maarten Seghers

Diederik Derijcke moest in de tweede run afrekenen met een sterke Maarten Seghers. De viervoudige Hawaii-finisher had zich op de fiets aan de leiding gezet van de age group race, maar liep helaas verkeerd en moest daardoor wat extra kilometers afhaspelen. Maarten gaf wel toe dat het vet van de soep was in de tweede run en stapte uit de wedstrijd. Diederik bleef sterk lopen en kwam zo op kop in de age group race om in een tijd van

Bert Wouters wint, Frederik Martens komt terug voor podium

Bert Wouters pakte opnieuw een wereldtitel, in de M35 categorie met acht minuten voorsprong. In dezelfde categorie werd Frederik Martens knap vijfde. “Ik had vooraf gehoopt op top-acht en de tranen stonden in mijn ogen toen ik hoorde dat ik als zesde liep. Vijfde worden is geweldig, maar volgend jaar ga ik meer trainen en mik ik op het podium”, vertelde Frederik.

Stephane Vanderbruggen: “Mission accomplished”

In de M40 categorie leverde het WK twee Belgische medailles op, met brons voor een sterke Carlos Coysman. “Dat is een mooie revanche voor mij na mijn lekke band van vorig jaar,” reageerde een duidelijk tevreden Carlos. Opper-age grouper Stephane Vander Bruggen, de in Australie woonachtige duursport-trainer maar de laatste jaren op veel WK’s voor ons land, pakte alweer een wereldtitel in de Belgische kleuren. “Ik had het niet meteen verwacht, maar ben toch maar mooi wereldkampioen. Mission accomplished,” aldus Stephane die vorige week na het WK triatlon in Lausanne besloot nog even door te gaan in Zwitserland.

Jonas Vandevyvere bij M25, 7 medailles in totaal

In de M25 categorie was Jonas Vandevyvere opnieuw de sterkste. Op de fiets leek de Nederlander Luuk Vermunt voor de verrassing te gaan zorgen, maar met een sterke tweede wedstrijddeel zette Jonas orde op zaken om uiteindelijk met 42 minuten voorsprong wereldkampioen te worden. Verder was er nog mooi zilver voor Bram Storme in de M20 categorie, wat het Belgische eremetaal in het WK op 7 stuks bracht: vijf gouden medailles, 1 zilveren en 1 bronzen medaille…