Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Frederik Van Lierde zoekt geen excuus: “Mindere dag betaal je in dit veld cash.”
Frederik Van Lierde in het WK 70.3 Ironman in Nice in 2019 (foto: 3athlon.be/Gert-Jan D'haene)
Nieuws

Frederik Van Lierde zoekt geen excuus: “Mindere dag betaal je in dit veld cash.”

Frederik Van Lierde trok met realistische ambities richting Nice maar met een 29ste plaats was hij toch zelf ook ontgoocheld. Frederik had geen topdag in Nice en dat betaal je op het zware parcours langs de Côte d’Azur en in dit sterk deelnemersveld cash. Toch bleef de Hawaii-winnaar van 2013 doorzetten en eindigde als 29ste.

Frederik: “Ik had geen goed gevoel, op de fiets had ik al snel het gevoel dat ik tegen mijn plafond zat terwijl ik net daar bergop mijn kwaliteiten zou moeten kunnen uitspelen. Het werd eerder behelpen en de schade beperken maar mentaal weeg het zwaar om in de achtergrond te blijven strijden in tegenstelling wanneer je voor de overwinning gaat. Ik heb er alsnog proberen het beste van te maken maar tegen deze snelle jongens heb ik niet meteen een antwoord. Maar de support hier was enorm en moedigt mij nog steeds aan als ‘monsieur Nice’. Vanaf morgen kijken ik vooruit richting die Ironman van Barcelona waar ik een afstand terugvind die me meer op het lijf geschreven is als dit.”