Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Mavic triatlonschoen Cosmic SL Ultimate Kona, met veel zin voor details
Extra

Mavic triatlonschoen Cosmic SL Ultimate Kona, met veel zin voor details

Mavic komt met een wel heel exclusieve fietsschoen, gericht op triatleten, een maand voordat er in Kona gestreden wordt voor de wereldtitels in de Ironman van Hawaii, de meest iconische triatlon ter wereld. Wie in stijl wil fietsen op de Queen K hoeft niet verder te zoeken: een fietsschoen specifiek ontworpen voor triatleten, in geel-oranje volcano kleuren en heel veel zin voor detail, zoals je in de foto hieronder kan zien:

Bij 3athlon.be partner A Bloc in Beernem hebben ze een neus voor exclusieve triatlon-hebbedingetjes. Ze zijn niet alleen de enigen in Belgie die Ventum en Quintana Roo fietsen in de showroom hebben staan, ze hebben nu ook de gloednieuwe Mavic Cosmic SL Ultimate Kona schoenen in de aanbieding.

De Cosmic SL Ultimate is de bekende high-end fietsschoen van Mavic, die zich met een uiterst licht gewicht van 400 gram richt op de veeleisende (pro-)wielrenner en natuurlijk in Mavic-geel of in het zwart komt, en voorzien is van een BOA-sluiting.

Exclusief Kona-design

De Mavic Cosmic SL Ultimate Tri is niet zo maar een doorontwikkeling van de hierboven vermelde fietsschoen voor de klimmers, maar een volledig aangepaste triatlonschoen. Die was al beschikbaar als geel-zwarte triatlonschoen, met een gewicht van 220 gram, een volledig carbon zool, naadloze binnenvoering en een velcro strap en een grote lus aan de hiel om snel te kunnen wisselen.

De Kona-versie neemt de specificaties van de Cosmic SML Ultimate Tri schoen over, maar voegt daar ook nog eens een passend design aan toe. Wij zijn alvast fan van de kleurensetting. Van geel over licht oranje naar donker oranje doet ons meteen denken aan de vulkanische lava die Big Island zo typeert. En het past natuurlijk perfect bij het 3athlon.be oranje 🙂 Maar let zeker ook even op de details. Op de tweede foto bovenaan zie je duidelijk de vermelding van een paar iconische onderdelen van het parcours van het WK Ironman. Een sterke zet van de designers van Mavic…

Kom ze zelf bewonderen op 12 september

Toegegeven de Mavic Cosmic SML Ultimate Kona triatlonschoen is niet de goodkoepste en wellicht zelfs een van de duurste fietsschoenen op de markt. Bij A Bloc kost een paar € 330,- maar dan heb je wel een heel exclusief topmodel.

Je kan de schoen zelf komen bewonderen bij A Bloc in Beernem waar we op donderdagavond 12 september een Ceramic Speed workshop houden. Er zijn nog een zestal plaatsen over, je kan je nog last minute inschrijven. Ien van Food For Athletes zorgt voor lekkere en gezonde hapjes en met dank aan brouwerij Roman in Oudenaarde bieden we je hun nieuwe alcoholvrije bier RAMON gratis aan.