Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Pieter Heemeryck neemt revanche met winst in Challenge Davos
Pieter Heemeryck wint Challenge Davos in 2019 (Foto: Challenge Davos/Kasper Pedersen)
Nieuws

Pieter Heemeryck neemt revanche met winst in Challenge Davos

Amper zes dagen na de ontgoocheling op WK Ironman 70.3 in Nice dat met Nice knoopt Pieter Heemeryck meteen opnieuw aan met de zege. Heemeryck haalt in Zwitserland zo extra belangrijke punten bij voor de World Bonus waar hij zijn leidersplaats verstevigt.

Pieter Heemeryck recht zijn rug op de manier hoe hij dat het best kon doen: winnen. Vorige week draaide zijn belangrijke wedstrijd nog uit op een sisser maar lange tijd op te piekeren kreeg hij niet. Bij Challenge Family staat hij zeer knap aan de leiding van het ‘World Bonus’ klassement dus moest hij in Davos meteen de knop omdraaien en de motivatie terugvinden om opnieuw te scoren.

Net als in Nice kregen Heemeryck opnieuw een heuvelachtig en technisch parcours voorgeschoteld op de fiets. Daarin moest hij met Magnus Ditlev en Ruben Zepuntke twee atleten laten voorgaan. De Duitser Zepuntke, een voormalig wielrenner, reed in de afdaling nog eens drie minuten van alles en iedereen weg en dus moest onze landgenoot in de halve marathon van in het begin aan de bak. Maar Heemeryck deelde zijn wedstrijd perfect in en in het tweede gedeelte van het lopen ging hij over de Duitser en stak zo een nieuwe Challenge overwinning op zak. Moreno Molins werd alsnog tweede voor een moegestreden Zepuntke.

“Ontgoocheling blijft”

Wij hadden na de wedstrijd een kort gesprek met Heemeryck: “Het is mooi om opnieuw van de overwinning te proeven maar Nice zit toch nog te vers in het geheugen. Deze overwinning voelt dus nog eerder aan als een troostprijs want in alle eerlijkheid had ik vorige week toch liever een top vijf notering gehaald dan. Er zal dit seizoen toch nog iets zot moeten gebeuren om mijn offday van vorige week te kunnen doen vergeten maar ik focus me nu wel op het gene wat komt.”