Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jonathan Wayaffe zorgt voor Mechelse vreugde, Laura houdt Katrien van 10de zege
Laura Swannet met Katrien Maes en Britt Heirman op het podium in Mechelen (foto: Triatlon Mechelen/David Coppens)
Nieuws

Jonathan Wayaffe zorgt voor Mechelse vreugde, Laura houdt Katrien van 10de zege

De tweede dag van het traditionele triatlonweekend in Mechelen bracht opnieuw spektakel en vier mooie winnaars, met Noor Van Riel en de verrassende Toon Marien bij de sprinttriatlon en Laura Swannet en Jonathan Wayaffe op de kwarttriatlon. Jojo zorgde voor een Mechels feestje voor eigen volk, Laura hield zegekoningin Katrien Maes van een tiende seizoenszege.

Noor Van Riel snelste loper

In de voormiddag werd de steeds populairder wordende sprinttriatlon afgewerkt. Het was geen verrassing dat we Shelsea Weyn als eerste dame haar wetsuit zagen uittrekken. Maar de voorsprong van 40” was onvoldoende om tijdens het fietsen voorop te blijven en zo kreeg ze het gezelschap van Joni Meere (TRIBE), Melanie Massant (TDL) en Noor Van Riel (ATRIAC). Met vier doken ze dan ook de wisselzone in, maar al gauw bleek dat Van Riel over de beste loopbenen beschikte.

Noor Van Riel wint in Mechelen (foto: Triatlon Mechelen/David Coppens)

Shelsea Weyn van 3PT bevestigde haar sterk seizoen door 50” later als tweede de finishlijn te passeren. Voor het brons werd het nog spannend, aangezien Astrid Van Cauwelaert na een solo-race uit de achtergrond kon terugkomen om de top-3 te vervolledigen. Hierdoor werden Joni Meere en Melanie Massant respectievelijk naar de vierde en vijfde plaats verwezen.

Toon Marien verrast opnieuw

Bij de heren kregen we een zeer breed topveld aan de start, waar we zoals verwacht Adam Lambrecht het voortouw zagen nemen.  Tijdens het zwemmen kreeg hij nog het gezelschap van zijn clubmaatje Roel Van den Wijngaert en van 3PT’er Joachim Wera. Maar de hardrijder wist tijdens het fietsen op zichzelf een bonus van 45” bij elkaar te rijden.

Winnaar Toon Marien (foto: Triatlon Mechelen/David Coppens)

Maar de achtervolgende groep was maar liefst 9 toppers rijk, waaruit Toon Mariën (3PT) met veruit de snelste looptijd deze sprinttriatlon op zijn naam mocht schrijven. Jens Van Looveren (SPTC) kon in een finale sprint met drie nog Wout Wera (TDL) en Bert Jammaer (SOLID) afhouden terwijl Joachim Wera (3PT) de top-5 kon vervolledigen.

Uitslag sprinttriatlon Mechelen 2019

Geen 10de zege voor Katrien Maes

Terwijl in de namiddag de zon harder begon te branden, kregen we op de kwarttriatlon bij de dames een spannende tweestrijd voorgeschoteld. Vrouw in vorm, Katrien Maes, zou in een rechtstreeks duel met Laura Swannet een zo groot mogelijke voorsprong moeten hebben in de tweede wisselzone. En zo geschiedde want op haar eentje wist ze bijna twee minuten weg te zwemmen op de Atriac-tandem Swannet-Heirman. Deze laatste twee wisten tijdens het fietsen in deze drafting wedstrijd goed samen te werken, maar konden toch maar 30” afpitsen van hun achterstand op de sterke dame van 3PT.

Halverwege het lopen bleek echter dat Swannet reeds Maes had kunnen bijbenen, en zo kon de huidige Belgische kampioene  op de sprint- en kwartafstand gecontroleerd naar de overwinning lopen. De inspanningen van Katrien Maes werden beloond met de tweede plaats terwijl Britt Heirman nog voldoende voorsprong voor de derde plaats had op Karlien Claus en Ninke Meynen.

Jojo Wayaffe wint voor eigen volk (foto: Triatlon Mechelen/David Coppens)

Jojo Wayaffe voor eigen volk

Bij de heren mochten we Jonathan Wayaffe als favoriet naar voor schuiven, maar hij ging vanuit het eigen SP&O huis heel wat weerstand mogen verwachten van Mika Vekemans en Tom Van Cappellen. Na 1500m kregen we een kopgroep van 7 mannen. Wannes Swinnen liet echter zien dat hij zijn comeback, na enkele sabatjaren in functie van de studies, serieus neemt door meermaals aan de boom te schudden tijdens de 40km fietsen. Hierdoor zagen we Remco Verbelen vooraan wegzakken en bleef het verschil op een grote achtervolgende groep verder groeien.

Jonathan Wayaffe duldde vanaf de eerste loopmeters geen tegenstand, en liep autoritair naar de winst. Dat de jeugdwerking van SP&O absoluut top is konden we zien door de sterke prestatie van Tom Van Capellen die Dieter Boeye naar de laatste plaats van het podium verwees. Wannes Swinnen probeerde nog te forceren maar eindigde nipt naast het podium voor de tweede Atriac’er Nick Thijs.

Uitslag kwarttriatlon Mechelen 2019