Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tom Mets en Charlotte Deldaele winnaar ‘in Ieperse Vlaamse Velden’
Nieuws

Tom Mets en Charlotte Deldaele winnaar ‘in Ieperse Vlaamse Velden’

Tom Mets kwam in Ieper voor het eerste aan de start van de 10de Sportics triatlon van Ieper en nam meteen de overwinning. In een mooie strijd toonde hij zich de sterkste loper. Bij de dames verlengde Charlotte Deldaele haar titel nadat ze er het tweede jaar op een rij een absoluut kabinetstukje opvoerde. De jubileumeditie was mede door het stralende weer een schot in de roos waar heel wat atleten (meer dan 500) en toeschouwers richting de Ieperse vesten trokken.

Brecht Van Vooren toont ‘Big Balls’

Thomas Jurgen en Brecht Van Vooren kwamen bij de mannen als eerste uit het water. Maar eenmaal op de fiets stond Van Vooren er alleen voor nadat Jurgens na een misrekening in de bocht vooraan het strijdplan verdween. Ondertussen werd Van Vooren achterna gezeten door het drietal met Tom Mets, Hannes Cool en Matthias Allegaert. De jonge 3PT-atleet,die zich onlangs in Lausanne nog kroonde tot vice-wereldkampioen binnen zijn agegroup, slaagde er op het zware parcours doorheen het West-Vlaamse Heuvelland in om de achtervolgende groep alsnog af te houden en begon als leider aan de laatste 10km lopen.

Tom Mets maakt het af

Maar eenmaal de loopschoenen aan bleek al snel de Brecht Van Vooren zijn beste kruid verschoten had en daar was al snel Tom Mets om de fakkel vooraan over te nemen. Bij de eerste passage doorheen de Menenpoort liep Mets al aan de leiding en zou die niet meer afstaan. Meteen een nieuwe mooie naam op de erelijst van Ieper. Hannes Cool knokte zich naar een zeer mooie tweede plaats. Brecht Van Vooren zag in de laatste ronde nog het LTTD duo Louis Nayaert en Sybren Baelde hem voorbij snellen. In die spannende strijd om plaats drie haalde Nayaert het met vijf luttele seconden voor zijn teamgenoot.

Deldaele van start tot finish

Een minder spannende strijd kregen we bij de dames. Charlotte kwam met de betere heren uit het water en had toen al een mooie voorsprong bijeen gezwommen op Lies Vermont. Op de fiets etaleerde Deldaele net zoals vorig jaar haar kunnen en begon met een bonus van meer dan vijf minuten aan de drie plaatselijke looprondes. Op een comfortabele manier zegevierde Deldaele zo voor een tweede keer op een rij in de Sportics Triatlon. Lies Vermont werd een mooie tweede en tankt zo het nodige vertrouwen voor ze richting Kona trekt voor de Ironman Hawaii binnen enkele weken. In een spannende strijd om plaats drie was het loopparcours in Ieper voor Jonie Vanhoutte een ronde te lange. Zij zag een sterk lopende Lieselot Bossuyt haar nog voorbij snellen en zo was het aangenaam om Bossuyt nog eens op het podium te zien verschijnen.