Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuwe stadstriatlon in Dendermonde wordt seizoensafsluiter in 2020
Nieuws

Nieuwe stadstriatlon in Dendermonde wordt seizoensafsluiter in 2020

In 2020 opent en sluit Sportevents het Belgische triatlonseizoen, met op 22 maart de klassieke openingswedstrijd in Herderen en met op 27 september 2020 een gloednieuwe stadstriatlon… in Dendermonde. Met 3MD heeft Dendermonde een van de grootste en snelst groeiende triatlonclubs van het land. Zij slaan de handen in elkaar met Sportevents om een sprint- en kwarttriatlon te organiseren met finish op de Grote Markt in Dendermonde.

Dendermonde had met de Ros Beiaard triatlon al een gezellige recreatieve triatlon, maar vanuit 3MD (ook wel bekend als Team Veldeman-Wcup) kwam er de vraag naar een echte city-triatlon. Dendermonde leent zich daar perfect toe. Het zwemmen zal plaats vinden in de Oude Dender, de zijtak van de Dender die doorheen de stad stroomt en vlak naast de Grote Markt ligt, waar de finish wordt opgesteld.

3MD, 1 van de grootste triatlonclubs van Belgie

Het gaat om een sprinttriatlon van 500 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen waarbij drafting toegestaan is. Op de kwarttriatlon, meteen ook het clubkampioenschap van 3MD Dendermonde, wordt het een non-drafting triatlon met 1.000 meter zwemmen, 40 km solo fietsen en 10 km lopen. De inschrijvingen gaan op 15 oktober open.

De triatlon van Dendermonde wordt onderdeel van de Wcup Triathlon Series van Sportevents, naast Herderen (22 maart – sprinttriatlon), Bilzen (24 mei – iLumen 111), La Roche (31 mei – Trinatura), Kanne (28 juni – Cave Triatlon), Nisramont (19 juli – Nisraman) en Deinze (23 augustus – 111). Ook de inschrijvingen voor die wedstrijden gaan op 15 oktober open, net zoals de Grand Raid in La Roche, in 2019 op 29 maart. Alle info vind je op de website van Sportevents.