Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Onze supporters kwamen naar de wedstrijd met… De e-bike: Cannondale Quick NEO EQ Review
Foto's 3athlon.be / Gert-Jan D'haene
Gear

Onze supporters kwamen naar de wedstrijd met… De e-bike: Cannondale Quick NEO EQ Review

Cannondale lanceerde begin 2019 nieuwe e-bikes. Met de Quick Neo EQ zat daar meteen een knappe variant tussen met een sportieve look. Toen TwoTone uit Amsterdam ons vroeg om deze bike uit te testen klonk dit als muziek in de oren van de vaste supporter van een van onze reporters. Wij lieten ons hem zijn volle gang gaan en kon zich de voorbije weken volop uitleven op deze elektrische tweewieler.

Sportieve look, sportieve stijl

Deze Quick Neo is in ons inziens echt wel een pareltje onder de e-bikes. Met zijn sportieve look en de batterij die geïntegreerd is in de onderbuis is dit gerust een fiets dat ook op heel wart bekijks mag rekenen. Op alle details van afwerking is gelet en dat tot zelf de spatborden en de toevoeging van disc brakes maakt het geheel best compleet. Maar uiteraard is niet enkel het oog belangrijk, hoe de fiets aanvoelt is interesseert ons uiteraard het meest. De reactie van onze tester met dienst zegt genoeg: “Buiten het gevoel dat ik plots over superbenen beschik en snelheden haal bergop waar menig triatlonatleet jaloers zou van zijn voelt deze fiets uiterst natuurlijk aan. Doordat de batterij in het kader is ingewerkt is de fiets zeer stabiel en voel het fietsen zodus zeer soepel aan bij welke snelheid ook.”

Batterijduur scoort hoog

Een van de grote troeven van deze e-bike is ongetwijfeld de batterijduur. De cijfers lezen is een ding, maar ze ervaren is nog veel belangrijker. Onze tester was alvast enthousiast: “Ik rijd zeer makkelijk 25km / uur maar wel voornamelijk in SPORT & TURBO modus. Echter zuigt de batterij in deze modulen wel wat sneller leeg. Met de TOUR modus kan je perfect ook een mooie snelheid halen en hier haal je zeker de 150km zoals wordt meegedeeld. Bij een vlakke rit over een kleine 100km kwam ik terug thuis en merkte ik dat de batterij nog verre van leeg was. ECO modus raad ik niet aan. Het spaart je batterij maar het nut van een e-bike valt hier teveel weg omdat het dan gewoon te zwaar wordt, zeker op golvend terrein.”

Fietsen met boordcomputer

De Quick Neo EQ beschikt daarbij ook nog eens over een handige en overzichtelijke bosch-boordcomputer. handig apparaatje dat je kan voorzien van een hoop nuttige informatie tijdens het rijden, zo toont het op een eenvoudige manier de ritduur- en afstand, maximumsnelheid en gemiddelde snelheid en je kan er zelf je hartslag op aflezen doordat er een bluetooth verbinding aanwezig is. Het display is strak en zeer overzichtelijk en de bediening is op de linkerkant van het stuur bevestigd.

Het verdict

Dat een e-bike geen goedkope investering is hoeft geen nieuwe info te zijn. Maar belangrijker is of de fiets wel degelijk zijn geld waard is. De adviesprijs is €3399 en dat kan best wel een hap uit de rekening zijn. Maar wat je in de plaats krijgt is niet mis en heeft absoluut zijn meerwaarde ten opzichte van goedkopere modellen. Interesse? Neem zeker eens een kijkje bij onze partner BAIK in Nossegem om de modellen er te bekijken!