Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wereldtoppers aan de slag in Lille
Foto's 3athlon.be /Gert-Jan D'haene
Nieuws

Wereldtoppers aan de slag in Lille


Traditioneel staat in Lille een van de laatste wedstrijden van het triathlonseizoen op de kalender. Opnieuw voorzag de organisatie een goed gevuld programma van ’s ochtends tot ’s avonds. Jelle Geens is alvast op de afspraak maar ook de Nieuw-Zeelander Hayden Wilde is zondag van de partij.

Smullen van verschillende wedstrijden

Vanaf 11 uur ’s morgens kan je in natuurdomein De Lilse Bergen al de eerst atleten aan het werk zien. Dan komen de mannen van de T3 Team Triathon Series aan de bak voor de laatste manche dit seizoen. In de Team Relay zullen de teams tegen elkaar strijden om de dagzege maar wij zijn vooral benieuwd of TDL-Forsite de leiderplaats in de ranking kan blijven vasthouden. De mannen uit Leuven staan al van de eerste manche (BK ploegentriathlon) aan de leiding. Na de funwedstrijd over de middag staat de enduro-triatlon op het programma. In deze ultrakorte, maar spectaculaire wedstrijdformule zien we Hayden Wilde aan de start verschijnen. De jonge Nieuw-Zeelander die ondanks in Lausanne de wereldtitel met zijn land nam in de Team Relay legt in Lille de laatste hand aan zijn voorbereiding op de Super League in Jersey. Dat hij speciaal Lille kiest hiervoor vinden wij best opvallen maar misschien zit Hanne De Vet er wel voor iets tussen. 

Hayden Wilden schenkt zijn land de wereldtitel op het WK Mixed Relay in Lausanne

Jelle Geens aan het werk zien

Aflsuiter van de dag is het Belgisch Kampioenschap Mixed Team Relay. Atriac gooit alvast zijn grote troef in de strijd want Jelle Geens verschijnt aan de start voor de club uit Antwerpen. ‘Snelle Jelle’ genoot van een absoluut knaljaar met een overwinning en podiumplaats in de World Triathlon Series en een bronzen Europese medaille. In de Kempen kan je eindelijk nog eens onze Nationale held aan het werk zien. Benieuwd of hij zijn team de driekleur kan bezorgen.

Meedoen? Het kan nog!

Meer dan animo genoeg dus op komende zondag af te zakken richting De Lilse Bergen. Maar je kan gerust je uitstap combineren met een actieve namiddag want de inschrijvingen voor alle wedstrijden zijn nog tot 20 september open!