Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Hans Van den Buverie wint eerste Ironlakes triatlon, Tom Mets pakt zege op halve
Hans Van den Buverie wint de Ironlakes
Nieuws

Hans Van den Buverie wint eerste Ironlakes triatlon, Tom Mets pakt zege op halve

De allereerste Ironlakes triatlon, over de volledige afstand (3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42 km lopen) bij de Lacs de l’Eau d’Heure werd een enorm succes, met Hans Van den Buverie die als enige triatleet onder de negen uur bleef na een fantastische wedstrijd. Tom Mets pakte de winst op de halve triatlon.

Yohan Rositano, broer van de vroegere toptriatlete Celine en zelf geen onaardig triatleet eind jaren negentig en begin deze eeuw, kwam in zijn comeback race als eerste uit het water, vlak voor Nelis Pex. Die had na de annulatie van de triatlon van Keulen een nieuw doel gesteld en begon sterk aan de wedstrijd. Maar al in de eerste ronde kwam Hans Van Den Buverie sterk opzetten.

Gemiddelde van 40/uur

De West-Vlaming bleef ondanks het zware fietsparcours een gemiddelde van 40 km/uur aanhouden en stapte na 180 km van de fiets met een voorsprong van dertien minuten op Nelis Pex en negentien minuten op Francois Fouss. In de 42 km lopen kregen Pex en Fouss nauwelijks nog tijd goedgemaakt op de triatleet van 12B4 Oostende.

“Zege voor mijn vrouwtje”

Hans Van Den Buverie bleef sterk lopen en won verdiend de allereerste Ironlakes in 8u55’47. “Deze overwinning is voor mijn vrouwtje. Zij vecht tegen borstkanker en dat hield mij vandaag overeind,” vertelde Hans na de finish. “Het was zwaar, maar een supermooie wedstrijd. Alles ging goed, al had ik vooraf wat zorgen over het lopen. Het zwemmen was zwaar door de wind en de stroming, het fietsparcours lag me wel en hoewel het lopen lastig was, had ik een vrij goed gevoel. Dit is een van mijn mooiste prestaties ooit, en deze wedstrijd verdient het om verder te groeien,” aldus winnaar Hans Van den Buverie.

Nelis Pex knap tweede

Nelis Pex pakte de tweede plaats in 9u07’48 op twaalf minuten van Van den Buverie. Francois Fouss werd derde in 9u18’30 voor Michael Gillain en Frederik Waer. Bij de vrouwen pakte Maryanne Octave de overwinning in 11u23’28 voor de Luxemburgse Sonnie Eschette in 11u32’00. Adelie Jadot werd in haar debuut op de volledige afstand knap derde in 11u40’58.

Tom Mets wint halve

Op de halve afstand pakte Tom Mets de overwinning in zijn laatste wedstrijd van het seizoen. Hij haalde het in 4u19’30 met 1’06 voorsprong op Thomas Vanhalst. Francois Reding pakte de derde plaats. Alexandra Tondeur won de halve triatlon op overtuigende wijze in 4u41’39 voor de Francaise Justine Mathieux en Gaby Andres.