Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Atriac volgt zichzelf op als Belgisch kampioen Mixed Team Relay
Foto's 3athlon.be - Tom Verelst
Nieuws

Atriac volgt zichzelf op als Belgisch kampioen Mixed Team Relay

In Lille stond de hele dag in teken van triatlon en dat in allemaal superkorte formules weliswaar. Een uitgebreid verslag over de laatste manche van de T3 Series vind je morgen terug op 3athlon.be . Afsluiten deden ze in De Lilse Bergen met het Belgisch Kampioenschap Mixed Team Relay. Net zoals vorig jaar haalde Atriac zijn gram al bleef het tot en met de allerlaatste kilometer razend spannend met dank aan SMO-Specialized.

Afscheiding grote vier

De dames mochten de Mixed Relay op gang blazen. Een omvangrijke groep waarbij alle favoriete teams kwam samen uit het water maar na de wissel ontstond al meteen een viertal met de grote vier teams: Atriac, SMO-Specialized, 185-Cecemel-Sportoase en ITC-EFC . Onder andere Trigt had de boot gemist en was op achtervolgen aangewezen. In een verschroeiende run vervolgens etaleerde Kiara Lenaerz haar snelle loopbenen en lanceerde Joris Basslé als eerste het water in. Jolien Vermeylen kon als enige de kloof tot op 10seconden houden en toen was het de beurt aan Tom Seutens.

SMO en Atriac weg, Trigt mengt zich in podiumstrijd

Joris Basslé (SMO) kon na het zwemmen zijn kleine kloof om Suetens (Atriac) behouden en ook op de fiets kwam Basslé heel goed voor de dag. Suetens beet zijn tanden stuk en kon geen meter dichter kruipen op de SMO-man. Ook in het lopen bleef het verschil gelijk en zo werd Maya Kingma voor SMO perfect gelanceerd in het water. Ondertussen had een sterkte Christophe Dekeyser zijn Trigt terug gebracht naar voor en maakte mee jacht op het podium.

Indrukwekkende Swannet

Maya Kingma bouwde in het water de kloof verder uit en dus moest Laura Swannet voor Atriac vol aan de bak in het fietsen en lopen en dat deed ze met verve. De 50 secondes achterstand na het zwemmen werden er 40 na het fietsen en met een indrukwekkend loopnummer kwam ze tot op 10secondes terug van de Nederlandse Kingma. Het zou een strijd worden tussen Olympiërs Simon De Cuyper (SMO) en Jelle Geens (Atriac) wie zijn ploeg de titel zou bezorgen. Ondertussen bleef de strijd in de achtergrond ook spannend om de derde podiumplaats want nog een 4-tal teams streden mee voor het eremetaal.

Geens plaatst puntjes op de i

Simond De Cuyper kon ‘Snelle Jelle’ in het zwemmen alsnog nipt afhouden en ook op de fiets boodt de Belgische kampioen op de olympische afstand nog heel wat weerwerk. pas op de brug kon Geens het gat dichten maar vermoedde pogingen om de SMO-man van hem af te schudden slaagden niet. De afsluitende run over 1,6km zouden om de zege beslissen. Jelle Geens dook als eerste de wissel binnen en met een voorsprong van 10 meter begon hij aan de lus rond de vijver. Die 10meter werden al snel enkele secondes en De Cuyper moest zijn meerdere erkennen in de man die dit seizoen helemaal de aansluiting maakte met de internationale top. Jelle Geens schonk zo Atriac een nieuwe Belgische titel en een gouden medaille met veel glans. SMO-Specialized werd een hele mooie tweede na een wedstrijd vol initiatief. Erwin Vanderplancke kwam als derde over de streep en zo mocht TrigT mee op het podium. Ook plaats vier was voor het team uit Doornik en ITC-EFC maakte de top vijf compleet.