Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Troy Kiveryn en Barbara Van Cleemput winnen Motus cross triatlon Waasmunster
Barbara Van Cleemput wint de Motus cross triatlon (foto: Herman Van de Vyver)
Multisports

Troy Kiveryn en Barbara Van Cleemput winnen Motus cross triatlon Waasmunster

Crosstriatleten Troy Kiveryn en Tim Van Daele waren de hoofdrolspelers in de Motus Crosstriatlon in Waasmunster. Barbara Van Cleemput van 3MD domineerde de wedstrijd bij de vrouwen. Voor de vierde keer al werd de Motus Crosstriatlon gehouden aan de prachtige waterputten van Del Mare in Waasmunster. De atleten kregen er tijdens deze sprint offroad triatlon een toegankelijk parcours met licht technische stukken voorgeschoteld. Een perfecte seizoensafsluiter voor elke triatleet, of dé start richting het stevige offroad werk van komende winter. 

De afgelopen twee jaren was het Troy Kiveryn (SOLID) die op het hoogste schavotje mocht kruipen. Hij werd afgelopen weekend uitgedaagd door de primus van de eerste editie, Tim Van Daele. In het zwemonderdeel wat het Kiveryn die samen met Dieter Staelens van LTTD de forcing voerde. Zij konden met een minuut voorsprong een belangrijke tandem vormen tegen uitdager Van Daele die in de eerste ronde nog het gezelschap kreeg van Alexander Wouters (3PT).

Troy Kiveryn aan kop in de Motus cross triatlon (foto: Herman Van de Vyver)

Troy Kiveryn in de sprint

Halverwege het fietsen knalde Van Daele in één ruk naar voren, waardoor we een trio kregen in de tweede wisselzone. De verschillen bleven zeer beperkt tot halverwege het lopen, waarna Troy Kiveryn met een finale langgerekte sprint zijn hattrick scoorde. Daarachter bleef het nog lang spannend, maar Van Daele bekocht zijn inspanningen op de fiets en moest de sterke allrounder Dieter Staelens voorlaten in het gevecht voor de tweede plaats.  

Barbara Van Cleemput domineert

Bij de dames kregen we een one woman show van Barbara Van Cleemput (3MD). Zij kon tijdens het zwemmen een kloof slagen van bijna twee minuten op Jasmine De Beir (TDW). Tijdens het fietsen bleef de voorsprong echter status quo, en was het vooral uitkijken of Soetkin Vertenten (3MD) nog kon terugkeren na een minder zwemnummer. Barbara kon met een mooi loopnummer net als vorig haar stempel op deze wedstrijd drukken. Jasmine De Beir werd ruim vijf minuten later tweede en kon zo de oprukkende Soetkin Vertenten afhouden. 

In de namiddag werd er nog een leuk alternatief aangeboden door een SUP-Bike-Run wedstrijd die Jo Wouters naar zijn hand kon zetten, voor Ignace Verdoodt en Philippe Vermaelen. 

Uitslagen Motus cross triatlon 2019