Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ironman maakt startwaves Hawaii bekend, AG vrouwen starten helemaal achteraan
Nieuws

Ironman maakt startwaves Hawaii bekend, AG vrouwen starten helemaal achteraan

Ironman kondigde eerder dit jaar al aan dat er vanaf dit jaar in Hawaii met aparte startwaves voor de age group triatleten wordt gewerkt in een poging om het stayeren tijdens het fietsen tegen te gaan. Dinsdag heeft Ironman de startwaves bekendgemaakt. Opvallend: de vrouwen starten helemaal achteraan, uitgezonderd de legacy en wild card reeks.

De aankondiging van het einde van de iconische massastart in Kailua Bay leverde heel wat gemengde reacties op en het is nog maar zeer de vraag in hoeverre de opsplitsing in startwaves het stayeren echt zal tegengaan. Dinsdag maakte Ironman de starttijden bekend, vergezeld van het bericht dat de cut-off times wel hetzelfde blijven. Tot nogtoe mocht je finishen tot middernacht, na 17 uur wedstrijd voor de triatleten die om 7 uur ’s ochtends starten. Het lijkt er op dat de limiettijden niet worden opgeschoven en dat betekent vooral voor de dames uit de F55-categorie dat ze maar 16u35 krijgen om te finishen.

Een overzicht van de starttijden per startwave:

Pro’s

6u25 Mannen Pro
6u30 Vrouwen Pro
6u35 Paratriatleten

Age Group Mannen

6u55 M18-M39
7u00 M40-M44
7u05 M45-M49
7u10 M50+

Age Group Vrouwen

7u15 F18-F39
7u20 F40-F54
7u25 F55+
7u39 Kukui wave met legacy en wild card atleten