Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sara Van De Vel pakt opnieuw podium in 70.3 Ironman van Cozumel
Sara Van De Vel (r) derde in 70.3 Ironman Cozumel (foto: Ironman)
Nieuws

Sara Van De Vel pakt opnieuw podium in 70.3 Ironman van Cozumel

In Mexico is de Belgische kampioene halve triatlon Sara Van De Vel knap als derde geëindigd op de Ironman 70.3 Cozumel. De Belgische kampioene bewijst met deze knalprestatie andermaal haar status bij de pro’s. Ze maakte het wereldtopper Ellie Salthouse knap lastig tijdens het fietsen.

Snelste fietstijd voor Van De Vel

Over twee maanden starten onder andere Pieter Heemeryck en Kenneth Vandendriessche in de volledige Ironman van Cozumel, maar zondag kwamen eerst de atleten van de halve afstand aan hun trekken. Bij de dames kregen we met Sara Van De Vel onze enige pro aan de start. De Australische Ellie Salthouse vertrok als de grote favoriete en zette meteen haar favorietenrol in de verf door als eerste uit het water te komen. De Amerikaanse Wassner was eerste achtervolgster op meer dan een minuut en de rest van het pak volgde al op ruim anderhalve minuut waaronder Sara Van De Vel.

Maar op de fiets sloeg de turbo van onze landgenote, die getraind wordt door Peter Croes, opnieuw helemaal op gang en ze raasde alles en iedereen voorbij. Enkel de Duitse Svenja Thoes kon haar volgen en iets over halverwege de 90km fietsen kregen ze leidster Salthouse in zicht. Haar lossen zat er evenwel niet in en zo begonnen we met drie leidsters aan de afsluitende halve marathon.

Derde plaats voor Van De Vel

Al snel bleek dat de twee tegenstandsters over snelleren loopbenen beschikten, dus was het een zaak voor Van De Vel om haar podiumplaats vast te houden. Maar de LTTD-atlete ontwikkelde een mooi constant tempo en ondanks een sterke remonte van de Nederlandse Leanne Fannoy liep Sara Van De Vel toch nog onbedreigd naar de derde plaats in een tijd van 4u28’17. Voorin liep Ellie Salthouse naar de zege (4u18’53) voor Svenja Thoes (4u20’54).

Butterfield klopt Von Berg in slotfase

Bij de mannen leek Rudy Von Berg op weg naar een nieuwe overwinning maar de Amerikaanse Belg zag in de slotfase van zijn halve triatlon een sterke Tyler Butterfield voorbij komen. Butterfield won in 3u50’22. Rudy Von Berg werd tweede in 3u52’21 en de derde plaats ging naar Michael Weiss in 3u53’38.