Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Super League Jersey: Marten 2de semi-final, Belgische jeugd sterk in de regen
ST HELIER, JERSEY - SEPTEMBER 28, 2019: The Mens Semi Final Group A race during the RBC Super League Triathlon Jersey on September 28, 2019 in St Helier, Jersey. (Photo by Tommy Zaferes/Superleague Triathlon)
Nieuws

Super League Jersey: Marten 2de semi-final, Belgische jeugd sterk in de regen

Op de eerste dag van het Super League triatlon weekend op het Britse eiland Jersey hebben de Belgische triatleten het goed gedaan. Onze jeugdatleten en juniores lieten zich opmerken in de Enduro Race. Marten Van Riel presteerde sterk in de halve finale en werd tweede achter Vincent Luis. Zondagmiddag wordt hij een van de favorieten in de finale, al kan het stormweer en de regen mogelijk nog een spelbreker worden, want alle age group races zijn zondag gecanceld.

Age group races zondag geannuleerd

Niet alleen het WK wielrennen in Yorkshire lijdt onder het noodweer dat Groot-Brittanie treft, ook Jersey krijgt zondag zijn deel van het storm- en regenweer te verwerken. De organisatie besliste om alle age group wedstrijden op zondag te annuleren. Voorlopig gaat de finale bij de elites om 16 uur zondagmiddag nog gewoon door.

Cato Cassiers vierde in Jersey (foto: Super League Triathlon)

Cato Cassiers vierde

Zaterdag werden ook de jeugdwedstrijden aangepast naar een swim-bike-run-bike-run concept omdat het water te koud was, zeker in combinatie met de lage omgevingstemperatuur. Het eerste zwemmen was dan ook met wetsuit. Onze Belgische atleten deden het uitstekend. Bij de juniores viel Cato Cassiers net naast het podium. Ze streed de hele tijd mee voorin, liep in de laatste run in medaillepositie maar werd nog voorbijgesneld door de Britse Sophie Green. Cato werd knap vierde op zeven seconden van het brons. Hannelore Willen werd 13de.

ST HELIER, JERSEY – SEPTEMBER 28, 2019: The Youth Boys Enduro Enduro Race during the RBC Super League Triathlon Jersey on September 28, 2019 in St Helier, Jersey. (Photo by Tommy Zaferes/Superleague Triathlon)

Brons bij jongens Jeugd A

Bij de jongens junioren werd Giani Vanden Broucke zesde. Hij streed ook mee voor de podiumplaatsen, maar een mindere wissel van lopen naar de tweede keer fietsen kostte hem het podium. Wel mooi om zien dat zijn looptijden op hetzelfde niveau lagen als de andere internationale toppers. Milan Leys werd 18de. Bij de meisjes Jeugd A werd Nele Dequae elfde, Lotte Vandekerckhove 13de en Rhune Vansteenkiste 20ste. De topprestatie kwam van Antoine Vandebroek die een knappe derde plaats pakte, op drie seconden van het zilver. Wout Franco werd 25ste.

Marten Van Riel 2de achter wereldkampioen

Marten Van Riel werd zaterdag in de eerste halve finale tweede achter wereldkampioen Vincent Luis. De Fransman kwam met voorsprong uit het water. Hij bleef aan kop en kreeg acht achtervolgers achter zich aan met onder andere Marten en Kristian Blummenfelt. Ook tijdens het lopen kwam niemand in zijn buurt en zo zette Luis als eerste zijn zwembril weer op.

Na het tweede zwemonderdeel lag Luis nog altijd eenzaam op kop in de race. Echter nam Van Riel geen genoegen met zijn bijrol en zo viel hij hard aan. Onze landgenoot stond op de pedalen en slaagde er in het kleine gat van zes seconden dicht te rijden bij de ingang van de derde fietsronde. Met nog 1600 meter lopen te gaan bevond een groepje van drie man – bestaande uit de Spaanse Mario Mola, de Franse Leo Bergere en Blummenfelt – zich op 23 seconden van Luis.

ST HELIER, JERSEY – SEPTEMBER 28, 2019: The Mens Semi Final Group A race during the RBC Super League Triathlon Jersey on September 28, 2019 in St Helier, Jersey. (Photo by Tommy Zaferes/Superleague Triathlon)

Tijdens het lopen liet Luis wederom zien dat vandaag niemand hem de winst zou ontnemen. Van Riel verloor hem al snel uit het oog en moest daardoor genoegen nemen met zilver (+0:09). In een tijd van 36:02 zegevierde Luis onder de finishboog. Blummenfelt pakte een derde plaats (+0:15) en met een vierde en vijfde plaats zijn Mola en Bergere ook verzekerd van een plek in de finale van zondag.

Uitslagen SLT Jersey jeugd en juniores

Uitslagen SLT Jersey elites