Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Alleen zwemmen en lopen in Jersey, Marten Van Riel toch knap achtste in finale
Marten Van Riel loopt in Jersey met badmuts in de finale (foto: Super League Triathlon/Tommy Zaferes)
Nieuws

Alleen zwemmen en lopen in Jersey, Marten Van Riel toch knap achtste in finale

Niet alleen het WK wielrennen in Yorkshire moest zich aanpassen aan de barre weersomstandigheden maar ook in Jersey moest de Super League Triathlon organisatie zich flexibel opstellen door de hevige wind. Voor beide finales werd het fietsnummer geschrapt. De triatleten moesten vier keer achter elkaar een swim-bike afleggen. Het schrappen van het fietsen was slecht nieuws voor Van Riel maar ook in het zwemmen en het lopen hield hij stand. Hij legde beslag op een knappe achtste plaats.

Fransen er meteen vandoor

Na de eerste swim-run werd het al meteen duidelijk dat het tussen Vincent Luis of Pierre Le Corre zou gaan om de eindzege. Hayden Wilde, die gisteren de tweede halve finale won, zag net als Van Riel zijn favoriete onderdeel verdwijnen en was meteen op achtervolgen aangewezen. In de daaropvolgende twee zwemnummers kon Van Riel posities goedmaken en standhouden tijdens het lopen om zo steeds net de eliminatie te ontwijken. Na iedere discipline verdween namelijk steeds de rode lantaarn uit de wedstrijd.

Marten Van Riel op blote voeten naar achtste plaats (foto: Super League Triathlon/Tommy Zaferes)

Van Riel redt finaal zijn vel

Ondertussen liep het Frans duo Luis & Le Corre steeds verder uit op het pak. Op de derde plaats had Hayden Wilde ook een kloof kunnen slaan dankzij zijn indrukwekkende loopnummers. In het begin kon alleen Kristian Blummenfelt hem (blootsvoets) volgen maar ook bij de Noor woog de combinatie van het fietsen en zwemmen steeds verder door.

Bij het ingaan van het laatste zwemnummer lag Marten Van Riel als negende op een voorlopig laatste plaats met meer dan 10 seconden achterstand op de achtste man, Mario Mola. Een exit leek in de maak maar met het snelste zwemnummer in de laatste swim haalde hij alsnog het pak bij en verzekerde zich zo van een zekere top 8 notering ten koste van Grand Final winnaar Blummenfelt.

Vincent Luis wint tweestrijd

Vooraan mochten we ons opmaken voor een spannende eindsprint tussen Luis en Le Corre. De twee losten elkaar geen vin en doken samen de laatste 100 meter in. Maar dankzij zijn overwinning gisteren in de eerste halve finale had wereldkampioen Luis nog de ‘shortcut’ op zak waardoor hij finaal een kleine kloof sloeg op zijn landgenoot om zo de zege binnen te halen. Le Corre eindigde zo als tweede maar gaf meteen na de finish toe dat ondanks het eindvoordeel zijn landgenoot Luis veruit de sterkste was. Hayden Wilde bekroonde zijn sterk weekend met een podiumplaats en onze Marten Van Riel werd op blote voeten als achtste man onder luid applaus ontvangen in Jersey.