Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Paul Embrechts start cross duatlon seizoen met overwinning in Nederland
Multisports

Paul Embrechts start cross duatlon seizoen met overwinning in Nederland

De Belgische du- en triatleet Paul Embrechts heeft het winterseizoen goed ingezet met winst in de Nederlandse cross duatlon in Velp. Met de triatlon van Lille hebben we vorig weekend de laatste Vlaamse wedstrijd van het zomerseizoen gehad. Vanaf nu start het winterseizoen met tientallen cross duatlons, een specialiteit van Belgisch kampioen bij de masters Paul Embrechts. Hij haalde het in de Posbank cross duatlon voor Rody Kroon en Jeroen Brands.

Over zeven kilometer lopen, 21 kilometer fietsen en wederom drie kilometer lopen toonde El Pablo zich de sterkste. Na 1:42:27 stopte hij de klok. Achter hem volgde Rody Kroon met het zilver (+0:32) en pakte Jeroen Brands het brons (+1:57). Bij de dames zegevierde Debbie Ammerlaan in de heuvels rondom Arnhem. Met een tijd van 2:06:19 was zij onder andere Annelies van der Zwart (+4:46) en Susan van Duijl (+5:39) – die respectievelijk tweede en derde werden – te snel af.

El Pablo sterk in fietsen en lopen

Met name tijdens het fietsen en in het laatste looponderdeel maakte Embrechts zijn opmars. Zo legde hij de eerste kilometers af rond een zesde plaats en wisselde hij op 1:24 minuut afstand van de kop zijn loopschoenen in voor de mountainbike. Op de fiets toonde hij zich in zijn element en zo behaalde hij de tweede beste fietstijd; alleen Brands was hem nog sneller af. Tijdens de afsluitende drie kilometer lopen bleek Embrechts echter nog over de meest frisse benen te beschikken en zo haalde hij Brands in. Daarmee ging in een goed opgebouwde race de overwinning naar Embrechts en moest Brands genoegen nemen met een tweede plaats.

Debbie Ammerlaan wint bij de vrouwen

Al na het eerste looponderdeel nam Ammerlaan de hoofdrol op zich bij de elite dames en gedurende de gehele race ontnam niemand haar van deze koppositie. Alleen in het laatste looponderdeel zette Charlotte Lenting met 19:43 nog een snellere looptijd neer, maar in de buurt van Ammerlaan bracht dit haar niet. Zo sleepte Ammerlaan uiteindelijk oppermachtig de titel binnen. Met een tijd van 2:06:19 was zij dus onder andere Annelies van der Zwart (+4:46) en Susan van Duijl (+5:39) te snel af.

Foto’s van de Posbank cross duatlon vind je op de site van John Veenstra. Er deden ruim 800 (!) atleten mee aan de verschillende reeksen…

Uitslagen Posbank cross-duathlon 2019