Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jo Zwaenepoel: Top-20 in IM Wales en kwalificatie Kona “Ambitie voor top-5 finish”
Jo Zwaenepoel 4de in Ironman Wales (foto: Rat Race Team Oudenaarde)
Nieuws

Jo Zwaenepoel: Top-20 in IM Wales en kwalificatie Kona “Ambitie voor top-5 finish”

De wedstrijd was zelf een beetje aan ons voorbij gegaan, maar twee weken geleden was er in een druk triatlonweekend ook de Ironman van Wales, die verrassend gewonnen werd door de Franse triatleet Arnaud Guilloux, die er in 8u48’06 onder ander Stefan Schumacher (4de) en Dylan McNeice (5de) klopte. Beste Belg was Jo Zwaenepoel, die 18de overall werd en met een vierde plaats bij de M35 een ticket naar Hawaii verzilverde. “En ik wil volgend jaar in Kona met ambitie starten, voor de top-10 in mijn categorie, en bij een goeie dag zelfs een top-5…”

“Hele zomer op voorbereid”

Het was nog maar de tweede Ironman race voor de triatleet van het Rat Race Team van Oudenaarde, maar een parcours als Wales ligt Jo wel. “Het parcours met zijn hoogtemeters is mij op het lijf geschreven, daarom heb ik bewust voor Wales gekozen. Ik had me deze zomer volledig gefocust op Wales en mijn voorbereiding er op afgestemd,” vertelt het Ratje.

“Niet naar Hawaii om hoop te vergroten”

Jo legde de basis voor zijn kwalificatie in het fietsen en het lopen (met de tweede marathontijd in zijn age group), twee kwaliteiten die hem ook volgend jaar in Kona kunnen helpen. “Het is een voordeel dat ik nu al gekwalificeerd ben en een heel traject richting Hawaii kan uitstippelen,” legt Jo uit. “Ik ga niet naar Hawaii om de hoop te vergroten, maar met de ambitie om in de top-10 van mijn age group te eindigen en ik hoop mits een goeie dag zelfs op de top-vijf,” aldus Jo.

Uitslag Ironman Wales 2019