Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Frederik Van Lierde met nr 1 in IM Barcelona “Misschien zit er een nieuw record in”
Frederik Van Lierde in het WK 70.3 Ironman in Nice (foto: 3athlon.be/Gert-Jan D'haene)
Nieuws

Frederik Van Lierde met nr 1 in IM Barcelona “Misschien zit er een nieuw record in”

Geen wereldkampioenschap Ironman in Hawaii dit jaar voor Frederik Van Lierde, maar wel de Ironman van Barcelona dit weekend. De wereldkampioen Ironman van 2013 start zondag met rugnummer 1 en na de verkenning van het parcours in Calella is Frederik ambitieus. “Het is een relatief vlak en snel parcours. Misschien een kans om mijn persoonlijk record van 7u53 te verbeteren…”

Geen Kona voor Fre

Begin juli kondigde Frederik Van Lierde aan dat hij in zijn voorlaatste seizoen als proftriatleet niet naar Hawaii zou trekken. Toen gaf hij ook meteen aan dat zijn nieuwe doel was om nog een paar extra Ironman overwinningen binnen te halen. Zondag krijgt hij daar een mooie kans voor in de Ironman van Barcelona, die nog altijd gek genoeg in Calella plaatsvindt op zo’n 50 km van Barcelona zelf…

“Reken op snelle tijd”

Frederik deed al twee keer mee aan de 70.3 Ironman van Barcelona. ” Ik heb reeds twee keer deelgenomen aan de 70.3 in Barcelona en maalde reeds vele kilometers in deze regio. Het is dus niet volledig nieuw voor mij en ik reken dan ook op mijn ervaring om een snelle tijd en een goed resultaat neer te zetten,” vertelt Fre.

Frederik Van Lierde in het WK 70.3 Ironman in Nice (foto: 3athlon.be/Gert-Jan D’haene)

Het parcours is buiten een paar glooiende oplopende stroken aan het begin en het einde van de ronde nagenoeg vlak. Frederik ging het parcours verkennen en stelde zelfs zijn ambitie bij. ” Ik ben zeer enthousiast voor deze wedstrijd. Het is een relatief vlak en snel parcours. Misschien krijg ik hier wel een kans om mijn persoonlijk record van 7u53 te verbeteren?”

“Vlotte voorbereiding”

Het is de eerste keer dat Frederik in de Ironman van Barcelona start en hij heeft nog wat goed te maken na het WK 70.3 Ironman in Nice. “De voorbereiding op deze wedstrijd verliep vlot, hoewel mijn resultaat op het wereldkampioenschap Ironman 70.3 in Nice een paar weken geleden niet zo goed was, de volledige afstand blijft mijn afstand. Bij de trainingsopbouw van de voorbije maanden stond Barcelona dan ook op de eerste plaats,” aldus Frederik.

Debuut van Katrien Verstuyft

Onze nummer 1 neemt het zondag op tegen 70 (!) andere pro’s, met onder andere ex-wielerprof Nick Kastelein, Johann Ackermann, Kyle Buckingham, Christian Kramer maar ook onze landgenoten Bert Verbeke, Stenn Goetstouwers en Olivier Esser. Er starten ook nog 54 Belgische age groupers op het strand van Calella…

Katrien Verstuyft in de halve triatlon van Knokke (foto: Yasmine Willems)

Bij de vrouwen krijgen we zondag het verrassende Ironman-debuut van Katrien Verstuyft. De tweevoudig olympische triatlete is al een tijdje succesvol op de 70.3 Ironmans en halve Challenge triatlons. Zondag doet de winnares van de halve triatlon van Knokke haar eerste volledige triatlon. Katrien hield haar deelname in Barcelona bewust onder de radar om zonder druk aan haar eerste Ironman te kunnen starten. Angela Naeth is de topfavoriete van in totaal 21 pro vrouwen.

Startlijst Ironman Barcelona pro’s

Startlijst Ironman Barcelona age groupers