Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Hoge golven zorgen voor drastische beslissing: 70.3 IM Lanzarote zonder zwemmen
Nieuws

Hoge golven zorgen voor drastische beslissing: 70.3 IM Lanzarote zonder zwemmen

In de 70.3 Ironman van Lanzarote, de triatlon over de halve afstand bij Club La Santa, wordt dit weekend niet gezwommen. Door de verwachte hoge golven acht de plaatselijke overheid het onvoldoende veilig om het zwemmen door te laten gaan. Ook de bekende zwemwedstrijd van Lanzarote naar La Graciosa is afgelast. In plaats van de 1900 meter zwemmen, moeten de triatleten nu meteen starten met 90 km fietsen en nadien 21 km lopen. Een beslissing die niet alle 57 Belgische deelnemers weten te apprecieren.

De 70.3 Ironman van Lanzarote trekt elk jaar veel Belgische triatleten aan. Dit jaar zijn er opmerkelijk veel pro’s ingeschreven, met Alexandra Tondeur, Pieter Heemeryck, Pierre Balty, Hannes Callebaut en Kenneth Vandendriessche. Vooral Kenneth zal als ex-Europees kampioen duatlon niet rouwig zijn om deze beslissing. Maar veel andere Belgen, zeker zij die hun debuut maken op de 70.3 Ironman, hadden liever gezwommen. Dat blijkt ook voor het gros van de deelnemers uit de reacties op social media: