Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Slecht nieuws voor Seppe Odeyn, Ironman annuleert pro-race in Argentinie
Nieuws

Slecht nieuws voor Seppe Odeyn, Ironman annuleert pro-race in Argentinie

Ironman heeft vrijdag bekendgemaakt dat de pro-race van het Zuid-Amerikaans continental championship in de Ironman van Argentinie wordt geannuleerd om financiele redenen. Dat is een streep door de rekening van Seppe Odeyn die de Ironman van Mar Del Plata op zijn programma had staan richting de Hel van Kasterlee. “Gelukkig hadden we nog geen vlucht geboekt, maar het blijft wel vreemd dat dit gebeurt bij een continental championship…”

“Nog juist geen tickets geboekt”

Seppe Odeyn wou samen met trainer Stefaan Devliegere naar Argentinie afreizen. “Het is vreemd dat dit gebeurt bij een continental championship. Normaal was Argentinie het vervolg van onze Yuppies On Tour… Gelukkig hadden we nog geen vluchten geboekt. Het toeval wil dat we donderdag eigenlijk de vlucht wouden boeken, maar door tijdsgebrek kwam dat er niet van. Het verblijf was wel al geboekt, maar kunnen we misschien nog annuleren.”

“Maar het grote probleem is dat ik als pro wel een andere race kan kiezen, maar Stefaan als age grouper niet. Hij heeft het inschrijvingsgeld betaald en het zou zonde zijn om er niet te starten. Maar ikzelf kan moeilijk mee zo drie weken voor de Hel van Kasterlee als ik er zelf geen wedstrijd heb.”

“Cozumel als alternatief?”

Want alsnog meedoen als age grouper in plaats van pro-atleet is geen optie. Wel voorziet Ironman extra inschrijvingen en extra WK-slots in de Ironman Cozumel (een week eerder dan Argentinie) en in de Ironman Western Australia. “Dat is op zich goed nieuws voor Pieter Heemeryck, die extra slots (drie bij de mannen en drie bij de vrouwen – redactie). De ‘Pierre’ had mij al voorgesteld toen we het nieuws van de annulering hoorden om mee met hem naar Cozumel te reizen. Maar dan kan Stefaan weer niet mee. Dit is echt wel een dilemma voor ons,” aldus Seppe.

Restrictie op geld dat land mag verlaten

De Ironman van Argentinie staat gepland op 1 december en de age group races zullen gewoon doorgaan. Maar voor de pro’s is er blijkbaar geen prijzengeld, zo blijkt uit de officiele communicatie van Ironman die onze collega’s van 3athlon.nl op de kop konden tikken. In het officiele bericht aan de pro-triatleten staat namelijk te lezen dat de Ironman organisatie niet kan garanderen dat de pro’s binnen de gestelde termijn hun prijzen geld zouden krijgen. De Ironman van Mar Del Plata volgt volgens Ironman namelijk te kort op de 70.3 Ironman van Buenos Aires. Er is blijkbaar een restrictie op het geld dat uit het land mag meegenomen worden.

Het officiele bericht van Ironman aan de pro-triatleten

Veel sterke pro’s ingeschreven

Ondertussen kreeg Seppe nog een persoonlijke reactie van Ironman waarin ze de moeilijke situatie met de Centrale Bank in Argentinie aanhalen en hoe ze als professionele organisatie geen risico willen lopen in verband met prijzengeld. Vorig jaar trok het Zuid-Amerikaans kampioenschap heel wat sterke pro’s aan om zich al vroeg voor Hawaii in het daaropvolgende jaar te kwalificeren. Michael Weiss won er toen. Dit jaar waren er naast Seppe Odeyn ook heel wat pro’s al ingeschreven, waaronder onder andere Matt Hanson, Tyler Butterfield, Kyle Buckingham, Antony Costes, Andy Raelert, en de Nederlander Evert Scheltinga, die bij 3athlon.nl vertelde ‘not amused’ te zijn omdat de vlucht en het verblijf al geboekt waren.