Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Atriac Antwerpen vierde achter Europese topclubs op EK Mixed Team Relay
Het podium van het EK clubs in Portugal (foto: ETU/Clarisse Henriques)
Nieuws

Atriac Antwerpen vierde achter Europese topclubs op EK Mixed Team Relay

De Belgische triatleten van Atriac Antwerpen hebben een knappe vierde plaats behaald op het Europees kampioenschap Mixed Team Relay voor clubs in Portugal, zeg maar de Champions League van de triatlonsport. Het Antwerpse viertal moest drie topploegen voor zich dulden, met favorieten Poissy die het haalden voor Benfica Lissabon en Metz.

Jolien lang mee vooraan

Voor Atriac startte Jolien Vermeylen als eerstre atlete. Ze kwam als tweede uit het water op vijf seconden van Beaugrand. Ze bleef op de fiets aanklampen en wisselde in de kopgroep, maar in het lopen werd ze overklast door toppers als Beaugrand, Lehair, Morrier, Chelsea Burns en Melanie Santos. Ze tikte Tom Suetens aan in achtste positie op 45 seconden.

Suetens beperkt schade

Tom Suetens zwom goed en verloor niks extra op de kop. Pujades voor Poissy en Schomburg voor Portugal Talentus reden samen weg, daarachter volgde een groep met Joao Silva en anderen. Turbotom was alleen op pad met een Spanjaard en probeerde de schade te beperken. Uiteindelijk had hij toch meer tijd verloren en Valerie aangetikt op 1’50 van de kop op plaats 9.

Sterke inhaalrace van Valerie

Valerie begon aan een sterke inhaalrace. Ze zwom heel sterk en in het fietsen en lopen rukte ze op naar plaats 5 kort achter plaats 4. Vooraan was wereldkampioene Katie Zaferes bij Leonie Periault gekomen en zij tikten Dorian Coninx en Joaoa Pereira samen aan. Non Stanford rukte ondertussen voor Metz op naar de derde plaats.

Jelle pakt chocolade medaille

Jelle Geens, de laatste atleet van Atriac, wist op de fiets Alexandre Nobre van Portugal Talentus te pakken, en vocht met hem voor de chocolade medaille en lukte hierin. Vooraan won Coninx de spurt en pakte voor de derde keer in vier jaar de titel voor Poissy, Sporting Lissabon werd tweede en Metz Triathlon werd derde. Atriac werd knap vierde en dat achter drie ploegen met een enorm budget en met vaak heel wat internationale wereldsterren in hun ploeg.

No Limit derde maar gediskwalificeerd

Bij de juniores deed het belgische No Limit Team uit Avelgem-Zwevegem het goed. NLT streed de hele dag vooraan. Zij liepen als derde over de streep maar werden gediskwalificeerd. Nele Dequae nam tijdens het fietsen de U-turn aan een kegel te vroeg en sneed hierdoor onbewust het parcours af.