Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Thomas Jurgens sluit seizoen af met winst in Nederlandse triatlon
Thomas Jurgens wint Tri Hard Series Nijmegen (foto: 3athlon.nl)
Nieuws

Thomas Jurgens sluit seizoen af met winst in Nederlandse triatlon

Naast de onvoorstelbare gebeurtenis met de 16-jarige vrijwilligster die bewusteloos werd geslagen door een automobilist, was er natuurlijk ook gewoon de wedstrijd in Nijmegen. De Belgische triatleet Thomas Jurgens breidde nog een laat vervolg aan zijn triatlonseizoen 2019 met een knappe overwinning in de Tri Hard Series in Nijmegen in Nederland. Onder prachtige omstandigheden zonder ook maar een spatje regen, hebben Thomas Jurgens en Dieske Kruisselbrink de winst bij TRI Nijmegen gepakt. Jurgens deed dat in een tijd van 1:04:45 en Kruisselbrink in een tijd van 1:20:44.

Gemiddelde van 44 per uur

Jurgens begon de wedstrijd al direct opvallend rap en werkte zijn 750 meter zwemmen in een tijd van 9:25 minuut af: daarbij een tempo halend van slechts 1:15 per 100 meter. Op de fiets had hij overigens een minstens zo bewonderenswaardig tempo te pakken, want de twintig kilometer fietste hij in een tijd van 27:04. Dat komt neer op een gemiddelde snelheid van ruim 44 kilometer per uur. De afsluitende 5 kilometer liep hij in net iets meer dan 20 minuten en zo pakte Jurgens dus de overwinning in een tijd van 1:04:45.

Het zilver was weggelegd voor Pim Bakker. De atleet uit Rijssen gaf een kleine minuut toe op de winnaar uit Lier en kwam na 1:05:35 over de finish. De Almeerse Joost Friderichs completeerde het podium. Hij pakte het brons in een tijd van 1:05:51.

Dieske Kruisselbrink bij de vrouwen

Ook Kruisselbrink had er flink de sokken in, vooral op de fiets. Toch begon natuurlijk ook zij met 750 meter zwemmen: een afstand die ze in 14:39 minuut wist af te werken. Op de fiets ging het gas er echt op, want de 20 kilometer werden met een gemiddelde van bijna 39 kilometer per uur gereden. 25:26 minuut later had ze ook haar 5 kilometer gelopen en daarmee was de winst – in een eindtijd van – 1:20:44 een feit. Aukje Jenster pakte het zilver in 1:21:46 en na 1:24:01 pakte Lizet Wolters het brons.

Lees ook:

Bij onze collega’s van 3athlon.nl: