Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Katrien Verstuyft 3de bij debuut in IM Barcelona, Angert klopt Van Lierde
Katrien Verstuyft spurt naar derde plaats in Ironman Barcelona (foto: Ironman)
Nieuws

Katrien Verstuyft 3de bij debuut in IM Barcelona, Angert klopt Van Lierde

In de Ironman Barcelona deden Belgische triatleten Frederik Van Lierde en debutante Katrien Verstuyft het uitstekend. Frederik droomde vooraf van een nieuw persoonlijk record onder 7u53. Daar slaagde hij uiteindelijk in maar zijn tijd van 7u53’25 was zondag niet voldoende om de winst te pakken. De Duitser Florian Angert deed de wedstrijd van zijn leven en pakte in een supersnelle 7u45’05 de overwinning. Bij de vrouwen zette Katrien Verstuyft in haar debuut op de volledige afstand meteen een sub-9 triatlon neer, maar ze moest wel nog stevig spurten voor de derde plaats.

Katrien constant voorin

Voor Katrien Verstuyft was de Ironman van Barcelona haar allereerste volledige triatlon. De tweevoudig olympier was al een aantal keer succesvol in de 70.3 Ironmans en halve Challenge triatlons, maar ook de lange afstand ligt haar. Dat bewees ze al met een sterk zwemnummer. Na 3,8 km zwemmen kwam ze op 15 seconden van de Poolse Ewa Bugdol uit het water.

Spurt om derde plaats

Op de fiets ging Sara Svensk er hard vandoor. Katrien Verstuyft maakte deel uit van een achtervolgend groepje van vier. Uiteindelijk bleven na 180 km alleen Katrien en de Australische Dimity Lee-Duke over in de achtervolging, op 3’48 van Svensk. Die bleef in de marathon stevig doorgaan en won de Ironman Barcelona in een snelle 8u34’10. Halverwege de marathon kwam Laura Zimmerman nog voorbij onze landgenote. De Duitse eiste in 8u49’12 de tweede plaats op. Katrien moest in de slotmeters nog spurten maar haalde het nipt voor de derde plaats tegen Lee-Duke in 8u58’10, een bijzonder knap debuut.

Frederik Van Lierde op kop in de Ironman Barcelona (foto: Activ’Images)

Nieuw persoonlijk record voor Fre

Bij de mannen kregen we na het zwemmen een kopgroepje van zes, met als leider de Spanjaard Guillermo Rojas. Frederik Van Lierde zat in een achtervolgend groepje met mede-favoriet Sam Laidlow op vijftig seconden van de koplopers. Stenn Goetstouwers volgde tien seconden later als 13de. Bert Verbeke verloor 5’50 op de kop van de wedstrijd.

Supersnelle Florian Angert

In de eerste kilometers van de 180 km fietsen nam Frederik meteen het voortouw. De wereldkampioen Ironman van 2013 kreeg vijf atleten achter hem aan met onder andere Florian Angert, Elliot Smales en ex-wielerprof Nick Kastelein. Na 180 km fietsen nam Florian Angert zeven minuten voorsprong op Frederik. Van Lierde zou dat gat niet meer dicht krijgen. Florian Angert stormde naar een toptijd en won de Ironman Barcelona in 7u45’05. Frederik verloor in de marathon niet veel tijd meer en brak met 7u53’25 zijn persoonlijke record, goed voor een mooie tweede plaats. Nick Kastelein werd derde in 7u57’32.

Stenn Goetstouwers negende

Stenn Goetstouwers besloot zijn seizoen met een mooie negende plaats in 8u07’53 wat duidelijk maakt hoe snel er in Calella gezwommen, gefietst en gelopen worden. Bert Verbeke werd 22ste pro in 8u35’48 en Olivier Esser pakte de 34ste plaats in 9u08’39.

Liesbeth Leysen wint age group race

Ook bij de age groupers deden de Belgen het super! Sylvain Denis werd knap tweede overall bij de age groupers in 8u28’04, op slechts 8 seconden van de overwinning. Zijn copain Antoine Didier werd zevende en Lander Dircken achtste. Bij de vrouwen overtrof Liesbeth Leysen zichzelf. De Domo-Scott dame nam revanche voor de pech in het WK 70.3 in Nice en won niet alleen haar categorie maar pakte ook de overwinning overall bij de age groupers in 9u22’49. Over de andere Belgische age groupers brengen we later vandaag nog updates!