Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tim Van Hemel klopt wereldkampioen quadratlon in jubileumeditie Mokkatlon
Tim Van Hemel wint de Mokkatlon (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput)
Multisports

Tim Van Hemel klopt wereldkampioen quadratlon in jubileumeditie Mokkatlon

Europees kampioen cross-triatlon en -duatlon Tim Van Hemel startte als topfavoriet voor eigen volk in de plaatselijke Mokkatlon in Mol, een wedstrijd met 2 km kajakken, 12 km mountainbiken en 4 km lopen. De zilveren jubileum uitgave van de Mokkatlon zal niet snel vergeten worden. De regensluizen stonden open tot diep in de finale van de wedstrijd. Toen was Tim Van Hemel al op weg naar zijn tweede zege op rijd in deze Molse duursport. Maar gekregen heeft hij het geenszins.

In de openingsproef, 2 kilometer kajakken, nam wereldkampioen quadratlon William Peters (broer van olympisch duo Artuur en Hermien) een kanonstart en snelde met een comfortabele voorsprong van anderhalve minuut naar de wisselzone. In het achtervolgend kwartet voer Tim Hemel aan de leiding en nam aanvankelijk een voorzichtige start bij de 12 kilometer mountainbiken. Hij won zienderogen terrein maar aan het verste punt op de omloop reed William Peters lek achteraan zodat het voor Tim een koud kunstje was om de wedstrijd te leiden. Joren Van Pelt kwam als derde in het fietsenpark en moest een zeer snelle Artuur Peters in zijn wiel dulden.

Riika Vreeswijk-Kelja voor Birgit Massage

Bij de vrouwen kwam de winnares van vorig jaar, Riika Vreeswijk-Kelja, erg snel uit de voeten in de kajak. Birgit Massagé volgde op ruime achterstand maar zij knaagde met de regelmaat van de klok de 1’40’ achterstand weg. Derde dame uit het water, Wencke Chauvaux werd in de tweede fietsronde voorbij gestoken door Isis Vlaeminck.  Uiteindelijk haalde Riikka Vreeswijk-Kelja het pleit voor Birgit Massagé en Lotte Mariën.

“Ik kom volgend jaar zeker terug, maar dan ga ik leren om goed te kajakken. Nu ging mijn bootje alle kanten uit en leidde een leven op zich. Uiteraard ben ik tevreden met de zege want ik hoorde dat met Birgit een snelle dame achter me aan zat”, aldus de Rotterdamse atlete.

Van Hemel: “De pees er af”

De verkleumde en doorweekte toeschouwers kregen nog waar voor hun geld zeker toen Tim Van hemel er even de snelheid uit haalde bij het lopen. “Ik moest stoppen om mijn schoenen wat strakker aan te binden” vertelde hij na afloop. “Het was dit jaar wel een pak moeilijker want op de stukken waar we vorig jaar gemakkelijk 30km/u haalden, kwam ik nu niet verder dan een moeizame 15. Het was echt stoempen en harken en op de technische stukken waar we amper 5 per uur konden rijden, kon ik enigszins recupereren.”

“Toen ik William Peters in het vizier kreeg omdat hij lek reed, wist ik dat het van dan af een kwestie van doseren was. Ik heb alleszins genoten van de wedstrijd en vanaf nu leg ik de pees er definitief af en is het al ‘Lou’ wat de klok slaagt ten huize Van Hemel,” aldus Tim. 

Nog even meegeven dat Joren Van Pelt, met de steun van zijn fanclub, derde werd voor een dappere Luc Van Herck en Rob Alders. Bij de trio’s wonnen de Klievers met Steven Dierckx, Ruben Slegers en Ken Dierckx de wedstrijd, voor de Pannenkoeken met Mathias Vanderheyden, Jens Hoeybergs en Ruben Geys.