Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bart Aernouts start in Hawaii met gloednieuw trisuit van Bioracer
Foto Be Movi / Geert Janssens
Extra

Bart Aernouts start in Hawaii met gloednieuw trisuit van Bioracer

Sind dit jaar schittert Bart Aernouts ook in de kledij van Bioracer Speedwear. Al jaren is het Belgische bedrijf een van de toonaangevende merkt betreft aerdonymische sportkledij dus moet de vice-wereldkampioen ook met het beste wedstrijdpak zondag aan de start verschijnen. Wij lieten daarom Sam Ratajczak van bioracer aan het woord.

Graphene

Wie aan de Ironman van Hawaii denkt, die denkt meteen ook aan de extreme temperaturen die de atleten voorgeschoteld krijgen. Het wedstrijdpak verandert daarom naar een meer witte uitvoering maar nog belangrijker is de unieke Graphene stof die in het suit is ingewerkt. Dit zijn de grijze strepen die duidelijk zichtbaar zijn maar vooral ook hun nut bewijzen. De Graphene print zorgt voor de nodige afkoeling van het lichaam tijdens de wedstrijd wat van dit pak zowel een cool als een koel exemplaar maakt.

Aerodynamica

Natuurlijk werd ook de aerodynamica niet uit het oog verloren. Met de verschillende tests in het labo alsook de windtunnel werd voor dit pak samen met Bart aan ieder detail gewerkt. Zo is er voor de mouwen ook een nieuwe uitvoering voorzien zodat de wind nog beter langs het lichaam glijdt. Maar ook het comfort is zeer belangrijk. Omdat Bart 180km het beste van zichzelf moet geven op de fiets is dit niet alleen een snel, maar ook een comfortabel pak zodat er geen onnodige irritaties de kop opduiken tijdens de race.

Twee maal wereldkampioen

Al jaar en dag is bioracer de hofleverancier van kledij aan Team Belgium (en neen dan bedoelen we niet wielrennen waar ze ook kledij voor voorzien). Maar ook is bioracer al jaren actief op het LD circuit. Een van de hoogtepunten was ongetwijfeld de overwinning vorige maand van Gustav Iden op het wereldkampioenschap Ironman 70.3 in Nice. Die kwam toen als eerste over de streep met een pak van bioracer. Misschien zorgt Bart in Hawaii wel voor een perfecte twee op twee en mag bioracer zo andermaal pronken met een nieuwe wereldkampioen in hun atelier.