Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Verbeterde GPS functie, grote update voor de Vantage reeks
Extra

Verbeterde GPS functie, grote update voor de Vantage reeks

De Vantage reeks is een levend gegeven, zoveel was al duidelijk. De laatste update (4.0) voor zowel de Vantage V als de Vantage M is een knoeperd om ‘U’ tegen te zeggen. Een korte wandeling door de wereld van Sleep Plus Stages, Nightly Recharge, Serene, Zonelock en andere finetunings.

Ongeziene nieuwigheden

De 4.0 update van de Vantage reeks brengt updates die nooit tevoren aanwezig waren op producten van Polar. Als eerste daarbij is de Sleep Plus Stages, een uitbreiding op het huidige aanbod van slaap analyse met een diepte zicht op de slaapcycli (licht, diep, REM) en laat een vergelijking met andere nachten toe. Hierdoor kan je op termijn leren hoe bepaalde gewoontes je slaap beïnvloeden.

Ten tweede komt Polar op de proppen met Nightly Recharge. Dit is niet het opladen en dragen van het toestel op hetzelfde moment, maar wel een analyse van je herstel tijdens de nacht. De Vantage V bood de Recovery Pro reeds aan als guideline over al dan niet trainen in het kader van herstel, Nightly Recharge is hiervoor een alternatief. Je kan dus één van beide kiezen om je te sturen in je trainingscycli. Maar de welke? Volgens Polar is en blijft Recovery Pro de te kiezen formule voor atleten die echt performance driven zijn, Nightly Recharge daarentegen is dan weer meer aangewezen voor de regelmatige sporter die meer op zoek is naar de balans met werk, familie en vrienden.

De laatste volledige nieuwigheid is Serene Breathing Exercise. Polar zorgt hier voor een handheld meditatie en relaxatie medium ter bevordering van de algemene well-being.

Functionaliteitsverbeteringen

Naast volledig nieuwe aspecten worden de Vantage V en M ook uitgebreid met enerzijds functionaliteiten die aanwezig waren in (onder andere) de V800 en anderzijds met technologische updates die de functionaliteit moeten verbeteren.

Zonelock is de meest prominente hiervan. Net zoals bij de V800 kan je tijdens een sportsessie een bepaalde zone (zowel hartslag, vermogen als snelheid) blokkeren om een waarschuwing te krijgen wanneer je Zone 2 loopje toch dreigt te escaleren.

Ook de GPS protocollen hebben een upgrade gekregen. De Vantage reeks combineert nu verschillende protocollen (GPS + GLONASS, GPS + Galilea of GPS + QZSS) om een grotere nauwkeurigheid aan te bieden. Afhankelijk van waar ter wereld je traint ben je gebaat om één van beiden te kiezen. Standaard staat de instelling op GLONASS (het Russische GPS systeem voor de geeks), logisch want Finland (thuisland van Polar) ligt op een sprongetje van de Russische grens. Binnen Europa zou je beter gediend zijn met de Galileo configuratie, de Europese variant van GPS, momenteel nog in ontwikkeling, maar geschat operationeel in de loop van 2020. QZSS is de way-to-go binnen Azië en Oceanië, gebruik makend van Japanse technologie.

Tot slot ondergingen de Vantage modellen nog kleinere updates, zoals het herinvoeren van de Fitness Test (een schatting van de VO2max), het invoeren van een Quick settings menu om snel aan de vliegtuigstand en ‘do not disturb’ te komen (Vantage V), achtergrondverlichting tijdens training, Inactivity Alerts (altijd een toffe reminder in de Belgische files) en gedetailleerde rondeinformatie bij de trainingsanalyse.

Het houdt hiermee niet op, want Polar kondigt in december alweer een grote nieuwe update aan…