Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Kris Vermeiren na Ironman Hawaii “Voorlopig laatste volledig triatlon voor mij”
Kris Vermeiren aan de finish van het WK Ironman Hawaii (foto: 3athlon.be/David PIntens)
Nieuws

Kris Vermeiren na Ironman Hawaii “Voorlopig laatste volledig triatlon voor mij”

Triatleet Kris Vermeiren eindigde zaterdag na 9u36’30 als 281ste in de Ironman van Hawaii. Kris was best tevreden met zijn wedstrijd maar kwam na de finish in het wereldkampioenschap Ironman met verrassend nieuws: “Dit is voorlopig mijn laatste volledige triatlon geweest…”

Kris Vermeiren werd 33ste in zijn age group. “Ik ben echt wel tevreden over mijn wedstrijd,” vertelt de triatleet van het 185-Sportoase-Cecemel team. “Hawaii is en blijft een speciale wedstrijd waar er van alles kan gebeuren. Ik zat echt op schema tijdens mijn race met een voor mij goede zwembeurt in 1u01 en een degelijke fietsprestatie van 4u58 waar ik toch wel wat gedoseerd heb.”

Het zit er op voor Kris Vermeiren in de Ironman Hawaii (foto: 3athlon.be/David Pintens)

“Ineens mijn laatste volledige Ironman”

De marathon is het lastigste gedeelte in Kona, zeker in de warme omstandigheden. “De eerste 25 km in de marathon waren ook goed,” gaat Kris verder. “Op weg naar Energy Lab kreeg ik last van steken in de borst waardoor ik niet diep meer kon ademen en vanzelf vertraagde. Ik heb ertegen gevochten, maar dat hielp niet.”

“Dan heb ik de focus verlegd op gezond finishen omdat ik me toch wat zorgen maakte en zo eigenlijk voor mij nog degelijk gefinisht met een marathon in 3u27. Ik heb, geloof ik, een kwartier verloren. Dus zonder die steken had 9u20 erin gezeten en dan zat ik op een 15de plaats maar ja, dat is achteraf hè! Ik ben uiteindelijk heel tevreden, zeker omdat dit ineens mijn laatste volledige Ironman was,” aldus Kris.